Aero L-39 Albatros Eğitim Uçakları

Eski 11-29-2010   #1
Şengül Şirin

Aero L-39 Albatros Eğitim Uçakları

Aero L-39 Albatros Çek Cumhuriyeti’nin büyük performanslı eğitim uçağıdır L-29 Delfin’in yerini almıştır İlk ikinci nesil jet eğitim uçağıdır ve ilk çok güçlü turbofan projesidir

Geliştirilmiş tipleri L-59 Albatros ve L-139′dur Dünyada yaklaşık 30 ülkenin servisinde 2,800 uçak vardır ve L-139 Alca yavaş yavaş bu uçaktan geliştirilmiştir
Albatros çok yönlüdür, temel ve gelişmiş eğitim uçağı olduğu kadar hafif saldırı görevlerinide yerine getirebilme kabiliyeti vardır ve dünyada geniş ölçüde kullanılan bir eğitim uçağıdır

Varyantları
L-39X-02 – X11
10 protip
L-39C
Standart üretim versiyonu

L-39V
Hedef çekici KT-04 için tek kişilik versiyonudur, 7 adet üretildi
L-39ZO
4 paylonlu hafif saldırı versiyonu olmakla birlikte kanatlar güçlendirilmiştir
L-39ZA
L-39ZO’nun geliştirilmişidirGüçlü iniş takımları kullanır Büyük taşıma yüküne sahiptir ve özellikle GSh-23L – 23 milimetre çift namlulu yüzeye uyumlu podla birlikte 150 mermilik şarjör eklenmiştir
L-39Z/ART
Elbit avyonikleriyle birlikte Tayland versiyonu
L-39MS
Aero L-39MS Super Albatros L-39′dan geliştirilmiş Çek eğitim uçağıdır Atasına benzer, gövde güçlendirilmiştir, burun uzatılmıştır, kokpitte çok geliştirme yapılmıştır ve motoru daha güçlüdür 30 Eylül 1996′da ilk defa uçmuştur, sonraki dizaynı L-59′dur

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com