![]() |
Ticaret Bakanlığı'ndan 'emlak Ilanlarına' Denetim: Binlerce Kişiye Milyonluk Ceza! |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Ticaret Bakanlığı'ndan 'emlak Ilanlarına' Denetim: Binlerce Kişiye Milyonluk Ceza!Ticaret Bakanlığı'ndan 'emlak ilanlarına' denetim: Binlerce kişiye milyonluk ceza! Ticaret Bakanlığı, emlak ilanlarındaki fahiş fiyat artışlarına karşı, piyasa istikrarını sağlamak amacıyla bin 416 kişi hakkında 172 milyon lira idari para cezası uyguladığını bildirdi ![]() ANKA Ticaret Bakanlığı'ndan 'emlak ilanlarına' denetim: Binlerce kişiye milyonluk ceza! Ticaret Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, emlak sektöründe vatandaşların mağduriyetinin engellenmesi için faaliyetlerin devam ettiği açıklandı ![]() Mayıs ayı sonunda yapılan yönetmelik değişikliğiyle, internet ortamında verilen taşınmaz ilanlarında ekonomik verilerle uyumlu olmayan ve haklı bir gerekçeye dayanmayan fiyat artışı yapılmasının yasaklandığı duyuruldu ![]() MİLYONLARCA LİRALIK CEZA Bu düzenleme ile yalnızca emlak işletmelerinin değil, taşınmazların ilanını yayımlayan kişilerin de idari yaptırımla karşı karşıya kalabileceği belirtilen paylaşımda, şunlar kaydedildi: "Son dönemde 256 kişiye 34,9 milyon lira idari para cezası uygulandı ![]() ![]() ![]() Bugüne kadar taşınmaz ilanlarında fahiş fiyat artışı yapılması nedeniyle bin 416 kişi hakkında işlem yapılmış ve toplam 172 milyon TL idari para cezası uygulanmıştır ![]() ![]()
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|