![]() |
Anne Ve Babalara İletişimin Anahtarları (1) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anne Ve Babalara İletişimin Anahtarları (1)Bir Profesöre öğrencileri sorar? -Hocam , -Nasıl, böyle anlayışlı, araştımacı, sorumluluk sahibi, duyarlı ve sakinsiniz? Başarılarınızı kime, neye borçlusunuz? -Profesör; "Bilmiyorum" der ![]() -Söylediklerinize memnun oldum, teşekkür ederim ![]() -Fakat, beni iyi anlayan ve dinleyen anne babam vardı ![]() ![]() -Altı yaşlarındaydım, buzdolabını açtım ![]() ![]() ![]() -Neye uğradığımı şaşırdım kafam allak bullak oldu ve korktum ![]() ![]() -Durdu, baktı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Sütten bir göl olmuş dedi ![]() -Bir nefes aldım ![]() ![]() -Annem tekrar sakin bir sesle; -Hadi camlardan kayık yapıp yüzdürelim dedi ![]() ![]() ![]() -Epey oynadıktan sonra ben sakinleşmiştim ![]() ![]() -Annem, bana -Burayı temizlemek için, süpürgeyle faraş mı istersin, yoksa havluyu mu dedi? Profesör bunun gibi taktire şayan bir kaç örnek daha anlattı ailesi ile ilgili ![]() ![]() ![]() Şimdi , aynı şey bizim başımıza gelseydi ne olurdu sizce? Süt şişesinin sesini duyan annelerin çığlıklarını duyar gibiyim ![]() ![]() Bakın Profesörün annesi ![]() -Çocuğu suçlamadan , azarlamadan, aşağılamadan , “neden dikkat etmedin” diyerek sorgulamadan onu yatiştırıyor, "Burayı kirlettin çabuk temizle, mecbursun" demeden; Zaten yapmak zorundasın mesajını vererek; -Burayı temizlemek için, süpürgeyle faraş mı istiyorsun? Yoksa havluyu mu ? İşte, sevgili anne ve babalar, çocukla iletişimde ,onları korkutmadan , suçlamadan, hayal kırıklığı yaratmadan kıyaslamadan, sevgiyle iletişim kurmalı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|