![]() |
Şeytan Soslu Dil |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şeytan Soslu DilŞeytan Soslu Dil (İspanya) Şeytan Soslu Dil (İspanya) MALZEMELER 1/2 Sığır Dili (3 saat ıslatılıp suyu süzüldükten sonra haşlanmış ve derisi temizlenmiş) 1 Çorba Kaşığı Hardal 1 Çay Kaşığı Karabiber 60 gr Tereyağı (4 çorba kaşığı) (eritilmiş) 2 Su Bardağı Galeta Unu 2 Su Bardağı Sıcak Şeytan Sosu 2 Tatlı Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış) YAPILIŞ TARİFİ Kolay ve çabuk hazırlanan şeytan soslu dil yeşil salata ile servis edilebilir ![]() Dili bir tahtanın üstüne koyarak keskin bir bıçakla 1/2-1 cm' lik dilimler halinde kesiniz ![]() ![]() Izgaranızı orta sıcaklığa getirip ısıtınız ![]() tereyağı sonra galeta ununa batırıp silkeleyerek fazla galetasını dökünüz ![]() Dil dilimlerini ızgaraya dizerek her iki taraflarını 2'şer dakika hafif kahverengileşene kadar pişiriniz ![]() Dil dilimlerini ızgaradan alınız ![]() ısıtılmış bir servis tabağına diziniz ![]() ![]() Artan sosu ısıtılmış bir sos kasesine koyunuz ![]() serpip yanında sosuyla servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|