![]() |
Fatih Sultan Mehmed'in Adalet Anlayışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fatih Sultan Mehmed'in Adalet AnlayışıFatih Sultan Mehmed Han'ın adalet anlayışı ile ilgili bir olay var ki akılları hayrete düşürür ![]() ![]() ![]() ![]() Rum mimar ![]() ![]() ![]() Bunu gören Fatih öfkelendi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anlaşıldı ki Fatih haksız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hüküm Verildi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rum mimar kararı duyunca şaşkınlıktan neredeyse dilini yutacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fatih büyük bir teslimiyette hükme razı oldu ve "şeriatın kestiği parmak acımaz" diyerek cezaya boyun eğdi ![]() Bu arada Fatih ![]() Ey kadı! Şayet ben padişahım diye korkup haksız olduğum halde lehime hüküm verseydin ![]() Kadı Hızır Çelebi'de hemen yanı başındaki asılı olan topuzu göstererek: Sultanım! Şayet sende Padişahlığını öne sürüp bu İslam mahkemesine saygısızlık etseydin ![]() ![]() ![]() Bu durumu gören Rum mimar adeta kendini kaybetmiş ![]() ![]() ![]() -Hepiniz şahit olun ki! Ben davamdan vazgeçiyorum ve bu adalet anlayışı karşısında müslüman oluyorum! ![]() ![]() Bilirkişi heyetinin tarafsız tesbitinden ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|