Son Kullanma Tarihinin Önemi

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Son Kullanma Tarihinin Önemi



Son kullanma tarihinin önemi

ABDdeki Minnesota Üniversitesinden Gıda Bilimci Ted Labuza, yiyeceklerin son kullanma tarihlerinin çok büyük bir önem taşımadığını öne sürdü



Milliyet'in haberine göre Ted Labuza, yiyeceklerin taze olup olmadığına son kullanma tarihlerine göre değil, saklama koşullarına göre karar verilebileceğini söyledi Bilim adamı, yiyeceklerin hasat edildikten, kesildikten ya da işlem gördükten hemen sonra bozulmaya başladığını dile getirirken, üzerlerindeki son kullanma tarihlerinin sanıldığı kadar büyük bir anlam taşımadığını iddia etti

Nem ve sıcaklığın bozulmada büyük bir etken olduğunu açıklayan gıda bilimci, bazı ürünlerin taze olup olmadığının anlaşılması için de ipuçları verdi:

Et ve süt ürünleri belirtilen raf ömrü geçtikten sonra 3 ila 7 gün sonra hala tüketilebilirler Sebzelerin rengi solmadıkça ya da yumuşamadıkça yenilebilirler
Makarna ve pirinç 1 yıl boyunca bozulmaz
Ambalajı açılmamış kurabiyeler aylarca saklanabilir
Kekler en az altı ay sonra hala yenilebilir
Konserve yiyecekler soğuk bir yerde saklandıklarında, 5 yıl sonra hala yenilebilir durumda kalır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.