![]() |
Son Kullanma Tarihinin Önemi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Son Kullanma Tarihinin ÖnemiSon kullanma tarihinin önemi ABDdeki Minnesota Üniversitesinden Gıda Bilimci Ted Labuza, yiyeceklerin son kullanma tarihlerinin çok büyük bir önem taşımadığını öne sürdü ![]() ![]() Milliyet'in haberine göre Ted Labuza, yiyeceklerin taze olup olmadığına son kullanma tarihlerine göre değil, saklama koşullarına göre karar verilebileceğini söyledi ![]() ![]() Nem ve sıcaklığın bozulmada büyük bir etken olduğunu açıklayan gıda bilimci, bazı ürünlerin taze olup olmadığının anlaşılması için de ipuçları verdi: Et ve süt ürünleri belirtilen raf ömrü geçtikten sonra 3 ila 7 gün sonra hala tüketilebilirler ![]() ![]() Makarna ve pirinç 1 yıl boyunca bozulmaz ![]() Ambalajı açılmamış kurabiyeler aylarca saklanabilir ![]() Kekler en az altı ay sonra hala yenilebilir ![]() Konserve yiyecekler soğuk bir yerde saklandıklarında, 5 yıl sonra hala yenilebilir durumda kalır ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|