![]() |
Tatilde Nasıl Beslenilmeli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatilde Nasıl BeslenilmeliTatilde nasıl beslenilmeli Renkli yaz tatili rüyası bazılarımız için dinlenme, bazılarımız için eğlence anlamına gelirken, birçoğumuzun kabusu olarak geri dönüyor ![]() ![]() ![]() Cafe RUJ yazarlarından Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Didem Kanca Üstaya “Tatildeyken neler yemeliyiz, kendimizi iyi hissetmek ve vücudumuzu forma sokmak ya da düşürmemek için neler yapmalıyız? Sabah kahvaltısı, güneşlenme sırasında, denize girmeden önce ve sonra, öğle yemeğinde, akşamüstü beach partyde, akşam yemeği, gece eğlenceleri ve sonrasında neler yemeli ve içmeliyiz? “sorusunu sorduk… Tatilden fıstık gibi dönmek isteyenler! İşte öneriler! Benim senelerdir tatillerde gözlemlediğim bir durum var: Kişiler genelde tatile çıkarken kendilerini sanki yemek tatiline de çıkmış gibi hissediyorlar ve şöyle bir psikoloji oluşuyor: “Nasıl olsa tatildeyim istediğimi dibine kadar içeyim ve de yiyeyim” Farkındalık olmadan sadece yemiş ve de içmiş olmanın, esasında hiçbir anlamı ve de faydası yoktur ![]() ► Zihninizi ve vücudunuzu dinlendirmek için tatile çıktığınızı kendinize hatırlatın, YEMEK için değil! ► Güneş altında günde iki saatten fazla vakit geçiriyorsanız muhakkak günlük içtiğiniz sudan bir litre daha fazlasını için ![]() ![]() ![]() ![]() ► Denize girmeden en az 1 saat önce yemeğinizin bitmiş olmasına dikkat edin ![]() ► Eğer plajda oturup pisboğazlık yapan tayfadan iseniz, o zaman size tavsiyem öğlen yemeklerini atlayıp gönül rahatlığıyla haşlanmış mısır, çekirdek, dondurma vs yemenizdir ![]() ![]() ![]() ![]() ► Akşamüstü happy hourda illa alkol alacağım diyenlerdenseniz, o zaman alkol limitini 2 kadeh ya da 2 shot ile sınırlarım çünkü bunun bir de ilerleyen saatlerde gecesi olacaktır :) ► Öğlen yemeklerinde güzel kocaman taze bir salata muhteşem olacaktır ![]() ![]() ![]() ► Bir çok yerde açık büfede ya da plajdaki cafelerde hep kızartma yiyecekler oluyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ► Ama ben tatildeyken geceleri çıkarım, dibine kadar yer içerim diyenlerdenseniz eğer, o zaman da nasıl olsa gün sizin için geç başlıyor demektir gece geç yatıyor olunca ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ► Tatildeyken en sağlıklısı tabii ki de 3 öğün yemeğimizi yemek ve akşamüstü de güzel bir meyveyle vücudumuza vitamin yüklemektir ![]() Benim için TATİL zihnimi ve vücudumu dinlendirdiğim bir zaman olduğundan yemek bir sorun teşkil etmiyor, bilakis daha az yemek istiyorum :) Kendinizi nasıl şartlarsanız öyle hareket edersiniz ![]() Özlem Yılmaz Küçük / Cafe RUJ |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|