![]() |
Kırmızı Etin Zararını Azaltmanın Yolu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kırmızı Etin Zararını Azaltmanın YoluKırmızı etin zararını azaltmanın yolu Etiniz mümkün olduğunca yağsız olsun! Bir saat marine ettikten sonra orta ateşte pişirin! ![]() Eğer kırmızı et sizin tabağınızda sıkça yer alan bir seçenekse, et bıçağınızı bir kenara koyun ve şunu dinleyin: Her gün yaklaşık 120 gram kırmızı et tüketmek, haftada sadece 140 gram kırmızı et tüketenlere oranla, kalp hastalıkları ve kanser riskini yüzde 30 oranında artırır ![]() KOLESTEROL YÜKSELİR Ayrıca sosis, jambon ve pastırma gibi işlenmiş kırmızı etler de Ulusal Kanser Enstitüsü'nün yaptığı araştırmaya göre kırmızı etten daha az zararlı değildir ![]() ![]() ![]() KANSER RİSKİ VARDIR Bir diğer faktör de etin yüksek ısıda pişirilmesidir ![]() ![]() ![]() SAĞLIKLI ASİTLER ![]() ![]() ![]() YAĞSIZ ET SEÇİN: Kırmızı et tüketmek istiyorsanız, en yağsız olanlarını tercih etmelisiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AKILLICA PİŞİRİN: Yüksek ısıda yapılan pişirme yöntemleri, ızgara, kaynatma ya da kızartma gibi kanserojen maddelerin oluşmasına yol açar ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|