![]() |
Hangi Sebze Ve Meyveleri Organik Olarak Almalıyız |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hangi Sebze Ve Meyveleri Organik Olarak AlmalıyızHangi sebze ve meyveleri organik olarak almalıyız Tatsız yiyecekler, zayıflayan bağışıklık sistemimiz, peşi sıra gelen hastalıklar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Organik tarımın günümüzde önem kazanmasının başlıca nedeni ise, insan sağlığını ve doğayı koruma endişesi ile kaybolmuş lezzetleri yeniden bulmak! Bunların yanı sıra, organik yiyeceklerin pahalı olması ise, insanın aklını karıştıran önemli bir mevzu ![]() ![]() ![]() Organik nedir? Üretim aşamasında hiçbir kimyasal kullanılmayan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı yapılan tarımsal üretim biçimine organik üretim deniliyor ![]() ![]() ![]() HERHANGİ BİR YERDEN ALABİLİRSİNİZ! 'Clean 15-Temiz 15' olarak adlandırılan bu yiyeceklerin organik versiyonunu tercih etmeseniz de olur ![]() * Soğan * Avokado * Tatlı mısır * Ananas * Mango * Kuşkonmaz * Bezelye * Kivi * Patlıcan * Papaya * Karpuz * Brokoli * Domates * Patates * Lahana ORGANİK ALIN! 'Dirty Dozen-Kirli Düzine' olarak adlandırılan bu 12 yiyecek, daha yoğun şekilde pestisit (kimyasal) emiyor ![]() ![]() * Şeftali * Elma * Kırmızı ve yeşilbiber * Kereviz * Nektarin * Çilek * Ispanak * Marul * İthal üzüm * Havuç * Armut * Ahududu ORGANİK OLDUĞUNA NASIL GÜVENECEĞİZ? Bir ürünün organik olabilmesi için, Avrupa Birliği standart ve kurallarına göre T ![]() ![]() ![]() * Organik ürünlerin taşıması gereken bir logo vardır ![]() ![]() * Organik ürünler, etiketinde 'Organik Ürün' ifadesini içermelidir ![]() ![]() ![]() * Piyasada birçok ürün; 'doğal', 'hormonsuz' ifadeleri ile pazarlanıyor, kimilerinin üzerinde Bombus arıları görülüyor ![]() ![]() * Organik ürünün etiketinde ayrıca; ürünün hasat yılı, üretim tarihi, kime alt olduğu ve Organik Tarımın Esasları ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikle uygun olarak üretilmiş olduğu, organik ürünün kontrol ve sertifikalandırma işlemini yapan yetkilendirilmiş kuruluşun adı, kod numarası ve sertifika numarası da bulunmalıdır ![]() ORGANİK ![]() Organik üretim için gerekli olan denetim ve sertifikalama işlemleri ve doğal tohum, organik gübre, işçilik maliyeti, tarlanın bekleme süresi gibi özel durumlar, organik ürünlerin fiyatının pahalı olmasına neden oluyor ![]() Günümüzde mutlaka organik mi beslenmeliyiz? Bu soruyu, Türkiye Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Petek Ataman şu şekilde yanıtlıyor: "Organik ürünlerle beslenmeyi sağlık açısından zorunluluk olarak aktarmak yanlış olur ![]() ![]() ![]() Elele |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|