![]() |
Light Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Light Yemek TarifleriKURU PATLICAN DOLMASI 10 adet kurutulmuş dolmalık patlıcan 200 gr yeşil mercimek 100 gr iri bulgur 2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış) 1 çay bardağı nar ekşisi 4 diş dövülmüş sarımsak 100 gr biber salçası (damak zevkinize göre acı veya tatlısını kullanabilirsiniz) 1 çorba kaşığı nane Karabiber Tuz Kuru patlıcanları sıcak suya atarak birkaç dakika kaynatıp yumuşamalarını bekleyin ![]() Diğer yanda mercimekleri hafif diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DOMATESLİ BİFTEK 2 adet yağsız dana biftek 1 çay kaşığı sıvıyağ 2 adet domates Karabiber Biberiye Tuz Biftekleri 1 çay kaşığı yağla yağlanmış kızgın tavaya atın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DOMATESLİ ÇIKIR YUFKALAR 1 adet yufka 1 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kiraz domates 100 gr diyet kaşar peyniri 8-10 adet zeytin 2-3 adet sivri biber Karabiber Süslemek için nane yaprakları Yufkanın bir yarısına yoğurdu sürün, diğer tarafını üstüne kapayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BİBERİYELİ TAVUK 250 gr kuşbaşı tavuk 80 gr kuru soğan 1 diş sarımsak 4 gr biberiye 10 ml yoğurt suyu Kuşbaşı tavukları kapaklı cam bir kaba alın ![]() Soğanı iri parçalar halinde doğrayın, tavuklarla harmanlayın ![]() Sarımsağı ince kıyın malzemeye ekleyin ![]() Son olarak biberiye ve yoğurt suyunu da katıp karıştırın ![]() Kabın kapağını kapayın ![]() Buzdolabında bir kaç saat bekletin ![]() Çıkarıp yağlı kağıda koyun, paket yapın ![]() ![]() 220 derecedeki fırında 30-35 dk ![]() ![]() Sıcak servis yapın ![]() YULAF EZMELİ ÇORBA 4 su bardağı su 3 adet domates 2 çorba kaşığı yulaf ezmesi 1 çorba kaşığı kuru fesleğen 2 çorba kaşığı sıvıyağ Domatesi rendeleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PATLICAN KEBABI 2 orta boy patlıcan 2 büyük domates 1 küçük soğan 4 sivri biber 1 bardak diyet yoğurt 1 kaşık zeytinyağı 6 adet Etimek Soğanı soyun, ince kıyın, yağla bir tencereye alın ve iyice öldürün ![]() Patlıcanları alacalı soyun, küp doğrayın tencereye atın, karıştırın ![]() Biberleri kıyıp ekleyin ![]() ![]() Patlıcanlar pişene dek pişirin ![]() Suyunu çok çekerse yarım kahve fincanı veya daha fazla su ekleyin ![]() Pişince Etimek?lerin üstüne koyun, yoğurt ile servis yapın ![]() DOMATES ÇORBASI 500 gr domates 3 diş sarımsak 50 gr taze barbunya 50 gr taze fasulye 8 gr kuru fesleğen 700 ml su Domatesleri soyun, iri doğrayın, bir tencereye alın ![]() ![]() enine ve boyuna ikiye kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ETLİ DİYET SANDEVİÇ 2 dilim kepekli ekmek 1 dilim soğuk et 1 çay kaşığı kekik Karabiber 1 dilim cheddar peynir 1 dilim halka domates Yağlı kağıt Malzemeyi 2 dilim ekmeğin arasına yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() FIRINDA ÇİPURA 250 gr çipura (2 küçük çipura) 60 gr kuru soğan 4 adet defne yaprağı (4 gr civarı) 80 gr havuç 10 ml elma sirkesi 3 gr iri çekilmiş karabiber (damak zevkine göre) Balıkları temizleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PİLİÇ SARMA 2 adet piliç biftek 1 adet havuç 6-7 sap maydanoz 1 çorba kaşığı sıvıyağ 2 diş sarmısak 2 çaykaşığı köri Tuz Yağlı kağıt Piliç biftekleri enlemesine bıçakla ikiye kesin, ama iki parçayı birbirinden ayırmayın, bitişik bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SEBZE ÇORBASI 5 ml mısırözü yağı 15 gr kepekli un, 50 gr kuru soğan 60 gr patates 85 gr havuç 1 diş sarımsak 15 gr maydanoz 600 ml su Yağı tencereye alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ESMER PİRİNÇ PİLAVI 2 su bardağı kabuklu pirinç 4 su bardağı su 2 adet domates 3 adet taze soğan 1 çorba kaşığı sıvı yağ Çok az tuz Üzerine nane yaprakları Domatesleri soyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SÜTLÜ ISPANAKLI SEBZE 800 gr ıspanak 200 gr havuç 200 gr kereviz 1 adet kabak 300 dl süt tuz, karabiber Etimek Ispanakları doğrayın, buharda yumuşayana kadar pişirin, sütü bir tencereye alın, ısınınca ıspanakları atın, çevirin ![]() ![]() ![]() DİYET MAKARNA Yarım paket kepekli makarna 200 gr brokoli 2 sap taze soğan Yarım bardak bezelye 100 gr havuç 1 diş sarımsak Makarnayı haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() BİBERLİ HİNDİ 350 gr kuşbaşı hindi 80 gr kırmızı dolmalık biber 80 gr yeşil dolmalık biber 40 gr soğan 100 gr domates 5 ml sıvıyağ 10 gr kuru nane 100 ml su Soğanı ince kıyın, sıvıyağı bir tavaya alın, kızdırın ve soğanları içine atın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TON BALIKLI BİBER 250 gr diyet ton balığı 1 adet büyük kırmızı biber 1 adet büyük sarı biber 8-9 yaprak taze fesleğen Biberlerin tohumlarını çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FIRINDA TAVUK 200 gr tavuk kıyma 50 gr soğan 10 gr köfte baharatı 5 gr kırmızı pul biber 3 dilim Etimek Kepekli 100 gr havuç 30 gr kereviz sapı 100 gr patates 10 gr maydanoz 80 ml su 80 ml domates suyu Tavuk kıymaya rendelenmiş soğanı, köfte baharatını, kırmızı pul biberi ve dövülmüş Etimek?leri katın, küçük köfteler yapın ![]() ![]() ![]() ![]() BALIK ÇORBASI 1 ![]() 500 gr kırlangıç filetosu (beyaz etli herhangi bir balık da olabilir) 1 orta boy soğan (ince doğranmış) 1 limonun kabuğu (ince doğranmış) 1 kereviz sapı (ince doğranmış) 2 havuç (rendelenmiş) 2 domates (rendelenmiş) 2 diş sarımsak (dövülmüş) 3 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz Birer çay kaşığı kekik, karabiber, kırmızı pul biber, nane 1 fincan zeytinyağı Çorbanın terbiyesi için: 2 yumurta sarısı 1 çorba kaşığı un 1 kahve fincanı süt Tencereye su konulur ![]() ![]() ![]() Başka bir tarafta bir fincan zeytinyağında domates ve havuç rendeleri, ince kıyılmış maydanoz ve sarımsaklar kavrulur ![]() ![]() Diğer yanda da iki yumurtanın sarısı, un ve süt ile birlikte meyane haline getirilir ![]() Tencerede kaynayan suya atılan balık filetoları 5 dakika daha pişirildikten sonra önce hazırlanan sebzeli sos, ardından da çorbanın terbiyesi ilave edilir ![]() ![]() KAĞITTA LEVREK 200 gr levrek filetosu 2 adet domates 1 adet sivri biber 2 tatlı kaşığı zeytinyağı Birer tutam tuz, karabiber, kekik, nane 1 tane defne yaprağı Yağlı kağıt İnce ince, halka şeklinde dilimlenmiş domateslerin yarısını yağlı kağıdın üzerine yayın ![]() ![]() ![]() BADEMLİ TAVUK 200 gr tavuk göğsü (ince şeritler halinde dilimlenmiş) 1 tane havuç (ince ve yuvarlak kesilmiş) 4 tane taze soğan (yalnızca yeşil kısımları kullanılacak) 50 gr kayın mantarı 50 gr soyulmuş badem 2 çorba kaşığı istiridye sosu 4 çorba kaşığı mısır nişastası 1 çay kaşığı karbonat 1/2 çay bardağı sıvı yağ 1 çorba kaşığı şeker 2 diş ezilmiş sarımsak Tuz Karabiber İnce şeritler halinde kesilmiş tavuk etleri, 2 çorba kaşığı nişasta, bir tutam beyaz biber ve karbonat ilave edilerek yaklaşık bir saat marine edilir ![]() Diğer bir yanda da bademler sıcak suya konarak bekletilir ![]() Daha sonra wok?a ya da derince bir teflon tavaya sıvı yağ konarak marine edilmiş tavuk etleri pişirilir ve tavadan başka bir süzgece alınarak yağı süzülür ![]() Başka bir tavaya dövülmüş sarımsak, havuç, mantar ve tavuklar atılır ![]() ![]() ![]() ![]() TAVUKLU KARNIYARIK 4 orta boy patlıcan (ortalama 800 gr) 500 gr tavuk göğsü 100 gr yeşil biber 1 kg domates 2 adet kuru soğan Tuz, karabiber, kekik, nane ½ kahve fincanı sıvı yağ Patlıcanları saplarını kesmeden yıkayıp kurulayın ![]() ![]() Diğer bir tarafta ince yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağda pembeleşinceye kadar pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ocaktan aldığınız harcı fırından çıkardığınız patlıcanların içine doldurun, kalan sosu da üstlerine dökün ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|