|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
doğru, gıdaları, kullanmanın, yollarla, yolları, zayıflamak |
![]() |
Gıdaları Doğru Kullanmanın Yolları Ve Bu Yollarla Zayıflamak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gıdaları Doğru Kullanmanın Yolları Ve Bu Yollarla ZayıflamakGıdaları doğru kullanmanın yolları ve bu yollarla zayıflamak Bilimsel çalışmalar, gıdaların özelliklerini iyi kullanarak tüketmenin hem form tutmada hem de sağlıklı beslenmede önemli olduğunu gösteriyor ![]() Bunun için doğayı iyi tanımak, hangi gıdayı nasıl ve ne kadar tüketeceğini bilmek önem taşıyor ![]() ![]() Kiloss Beslenme Danışmanlık Hizmetleri'nden Diyetisyen Berrin Yiğit, zayıflama diyetlerinde yer alan ve sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezlerinden olan gıdaları ve özelliklerini bilimsel çalışmaların ışığında şöyle özetliyor: Kırmızı et Sağlıklı beslenme denince uzak durulan kırmızı et, zayıflama diyetlerine olan katkısıyla aklandı ![]() ![]() ![]() YUMURTA YİYENLER İKİ KAT FAZLA KİLO VERİYOR Louisiana State University in Baton Rouge çalışmasına göre, kahvaltıda her gün yumurta yiyenlerin yemeyenlere oranla iki kat fazla kilo verdikleri, tüm gün kendilerini daha tok hissettikleri gözlenmiş ![]() ![]() ![]() Beyaz hindi eti Kas kitlesini artırıcı ve yağların kırılmasında hızlandırıcı özelliği ile dikkat çeken beyaz hindi etinin, haşlanıp salatalara eklenmesi zayıflamada şaşırtıcı fark ve kolaylıklar sağlar ![]() Kale Demir, kalsiyum ve lif zengini olan, düşük kalorili bu sebze, ıspanağa benzese de çok daha etkilidir ![]() ![]() Brokoli Kalsiyumun zayıflamaya destek olduğu biliniyor ![]() ![]() ![]() Yulaf Sindirimi ve vücutta kullanımı yavaş olan az işlem görmüş yulaf kaynakları zayıflama diyetlerinde sıklıkla kullanılmalı ![]() ![]() YEŞİL MERCİMEK KAN ŞEKERİNİ DENGELER Lifli, iyi bir protein kaynağı olan yeşil mercimek, kan şekeri dengesini sağlayarak insülin artışlarını kontrol eder ve karın bölgesinde yağlanmanın önüne geçer ![]() Goji meyvesi Diğer tüm meyvelere kıyasla en çok iştah kesen, havuçtan fazla betakaroten içeren, içeriğinde 18den fazla amino asit bulunan goji meyvesi çok besleyicidir ![]() ![]() ![]() Vahşi somon Genel ve kalp sağlığına faydaları dışında belinizin incelmesinde de yardımı olan somon, içerdiği Omega-3 sayesinde insülin duyarlılığını kırıp, kas kitlesinin artmasına da destek verir ![]() ![]() ![]() Greyfurt Scripps klinik tarafından yürütülen çalışmaya göre greyfurt yemesinde sakınca olmayan kişilerin diyetlerine her gün yarım greyfurt eklemenin, 12 hafta sonrasında kilo kaybına doğrudan 1 ![]() ![]() ![]() HER GÜN MUTLAKA BİR ELMA Penn State Universitesi'nde yapılan çalışmaya göre de her gün bir elma yemek fazla kilolardan kurtulmada önemli katkı sağlıyor ![]() ![]() ![]() Elmayı her ısırık sonrası ılık bir yudum su ile yemek daha iyi doygunluk sağlar ![]() ![]() Kara buğday Beyaz makarna yerine, protein de içeren bir karbonhidrat kaynağı olan kara buğday tercih edilebilir ![]() ![]() ![]() Yaban mersini USDA Agriculture Research Service çalışmalarına göre en yüksek antioksidan kapasiteye sahip yaban mersini, liften de zengin olduğu için tüketilen yağın bir miktarının emilmeden atılmasına yardımcı olur ![]() ![]() DOĞAL BADEM EKMEĞİN ETKİSİNİ AZALTIR Şeker ilavesiz doğal badem ezmesi, ekmeğin kan şekerini yükseltme hızını düşürebiliyor ![]() ![]() ![]() Nar Folat yüklü, antioksidan içeriği, düşük kalori ve yüksek lifli yapısıyle tatlı duyusunu yatıştırıp diyeti sabote etmeyen nar taneleri, meyve olarak tüketilebildiği gibi aroma vermesi için salatalara, yoğurda ve bazı çaylara eklenebilir ![]() ![]() METABOLİZMAYI HIZLANDIRMAK İÇİN YEŞİL ÇAY Metabolizmayı hızlandırıcı özelliği ile zayıflamaya destek olan, antioksidan zengini yeşil çay, siyah çaya en iyi alternatiftir ![]() ![]() Pul biber Vücudu ısıtıp, ateşlendirme ve 20 dakika boyunca kalori yakmaya yardımcı olma özelliği, yemeklere pul biber serpmek için geçerli bir sebep ![]() ![]() ÇORBAYLA 100 KALORİLİK AVANTAJ SAĞLAYIN Beslenme biliminin aydınlanması için pek çok başarılı çalışmaya imza atan Penn State Üniversitesi'ndeki çalışmalarda, yağ yakma özelliği yüksek ve iştah kapatıcı lezzetlere dikkat çekiliyor ![]() ![]() ![]() ![]() Yoğurt Karbonhidrat, protein ve yağları bir arada içeren, nadir dengeli besinlerden biri olan yoğurdun düşük kalorili diyet takip edenlerde yüzde 61 daha fazla kilo kaybına, yüzde 81 ise belde incelmeye yardımcı olduğu gözlenmiştir ![]() Sardalya Civadan fakir, kalsiyumdan zengin olan sardalya kaslanmak ve ideal yağ kaybıyla zayıflamak için mükemmel bir besin ![]() ![]() ![]() Tarhun Yemeklerde ve soslarda tuz yerine kullanılabilen tarhun, sodyum alımını kısıtlayarak ödemi ve karında şişkinlik olmasını önlüyor ![]() ![]() ![]() SÜT ÜRÜNLERİ YAĞ KAYBINA DESTEK OLUYOR American Journal of Clinical Nutrition enteresan bir çalışmayla, tam yağlı süt ürünlerinin daha fazla yağ kaybına destek olduğunu gösteriyor ![]() ![]() ![]() Avokado 29 gram yağ içeriği gözünüzü korkutmasın ![]() ![]() ![]() Zeytinyağı Sağlıklı yağlar her zaman doğru seçimdir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|