![]() |
Mihriban Türküsünün Hikayesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mihriban Türküsünün HikayesiMihriban Türküsünün Hikayesi Sarı saçlarına deli gönlümü/Bağlamıştın, çözülmüyor Mihriban” diye başlayıp her gönüle değen bir şiirin yazarı Abdurrahim Karakoç ![]() Mistik bir olgunlukla, Son bir kez diyor, Son bir kez daha görmek istemezdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ne adı Mihriban, ne saçları sarı ![]() ![]() ![]() O, Abdurrahim Karakoçun Mihribanı ![]() ![]() ![]() 1960 yılında yaşadığı ölümsüz aşkı kelimelerle ebedi kılan Abdurrahim Karakoçun gerçek adını gizleyip, Mihriban diye seslendiği o güzel Anadolu kızının hikayesi bu ![]() ![]() ![]() Ya da, hayatlarını birleştirmek isterken, ümitsiz aşklarına ayrılık nikahı kıyan iki sevgilinin, ümitsiz, duygu yüklü hikayesi ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrılık tadında hüzünlü ![]() ![]() ![]() Mihribana olan aşkı, Karakoça farklı bir olgunluk kazandırmış ![]() ![]() ![]() ![]() Mistik bir olgunlukla, “Son bir kez” diyor, “Son bir kez daha görmek istemezdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sarı saçlarına deli gönlümü, Bağlamıştın, çözülmüyor Mihriban ![]() Ayrılıktan zor belleme ölümü Görmeyince sezilmiyor Mihriban ![]() Bu eşsiz duygu yoğunluğu olan dizelerle aşkın gücünü anlatan şairimiz, Mihribandan aldığı “Unutmak kolay değil” başlıklı mektup üzerine, şiirin devamını yazıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Unutmak kolay mı? deme, Unutursun Mihribanım ![]() Oğlun, kızın olsun hele, Unutursun Mihrabınım *** Düzen böyle bu gemide, Eskiler yiter yenide ![]() Beni değil, sen seni de, Unutursun Mihribanım ![]() Nedir Mihribanın gerçek hikayesi? Bazıları “Gerçek mi” diyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Masa başında yazılmış, hayal bir aşk, bu tadı ve lezzeti vermez ![]() ![]() O zamanlar elektrik yoktu ![]() ![]() ![]() ![]() -Hangi seneydi ![]() ![]() ![]() 1960 ![]() ![]() ![]() O aşkınıza kavuşamadınız ![]() ![]() ![]() Yo olmadı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Güzel tertemiz bir sevgiydi, tertemiz de bir ayrılma oldu ![]() Nerde olduğunu biliyor musunuz? Bilmiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Yaşayıp yaşamadığını biliyor musunuz? Onu da bilmiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hâlâ seviyor musunuz? Bazen aklıma düşüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah o hallere düşürmesin, insan kendini de unutur ![]() ![]() ![]() Mihribandan başka aşkınız oldu mu? Yok ![]() ![]() Mihriban nasıl biriydi? Valla ne bileyim, sıradan insanlara benzer birisiydi Çok mu güzeldi ![]() ![]() ![]() Saçı da sarı değildi ![]() ![]() ![]() Belki bu şiirin bu kadar beğenilmesinin sebebi herkesin içinde bir Mihribanın olması ![]() ![]() ![]() Gerçek yaşanıp, yazıldığı zaman okuyucu kendini bulur ![]() Bu yüzden diyorum ki, ben herkesin hayatında bir Mihriban var ![]() ![]() ![]() Bundan 7-8 sene önce Cebecide bir düğün salonunda, sanatçı Mihribanı okudu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Musa Eroğlu da çok güzel bestelemiş ![]() ![]() ![]() Beste de güzel olup güfteyle örtüşünce daha bir güzel oluyor ![]() ![]() ![]() Bunlar birbirini tamamlayan şeylerdir ![]() ![]() ![]() ![]() >Bir gün Mihribanı göreceğinize inanıyor musunuz? Bilmiyorum, görmek de istemiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|