![]() |
Çanakkale Bu Hiç Bir Şeye Benzemez... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çanakkale Bu Hiç Bir Şeye Benzemez...Çanakkale denince insanın yüreği sızlar ![]() ![]() ![]() Çanakkale denince, gözler nemlenir ![]() ![]() ![]() Çanakkale denince, hem gözyaşı dökülür, hem yüzler güler ![]() ![]() ![]() Çünkü Çanakkale, ülkemizde yaşayan herkes için bir yiğitlik destanıdır, bir kahramanlık abidesidir ![]() Ülkemizin en zor günlerinde, yokluk ve yoksulluk döneminde yaşanan muhteşem bir zaferin adıdır Çanakkale ![]() ![]() ![]() ![]() Bu zafer, gençliğin, öğretmenlerin, öğrencilerin ve hatta çocukların zaferidir ![]() ![]() On dört ay, karada ve denizde, yedi düvele karşı yapılan Çanakkale Savaşı, hâlâ konuşulan, hâlâ tartışılan, düşmanlarının bugün bile hâlâ akıl erdiremediği büyük bir kahramanlık destanıdır ![]() ![]() Churchill, “Anlamıyor musunuz? Biz Çanakkalede Türklerle değil, Allah ile savaştık! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * * * Çanakkale, bir ölüm kalım savaşıydı ![]() Çanakkale, bir saldırıya karşı, etten ve kemikten bir savunmaydı ![]() Ülkenin her köşesinden, dağ başlarından, köylerden kopup gelen çocuk yaşta gençlerin, ana kuzuların arslana dönüştüğü yerin adıydı Çanakkale ![]() Ana kuzuları, Kınalı Kuzular ![]() ![]() ![]() Anneler, kuzularını kınalayarak gönderiyorlardı Çanakkaleye ![]() Her kınalı kuzu, bir kahramandı, bir destandı ![]() * * * Yozgatlı Hasanda bunlardan biriydi ![]() Anresi, saçlarını kınalayıp göndermişti cepheye ![]() “Haydi yavrum, köyüne, nişanlına veda et; Sabanını, tarlanı, herşeyini feda et; O silâha sarıl ki, böyle günde bir erkek Bir dualı demirden başka bir şey kullanmaz ![]() Bunu tutan bir bilek, Köleliğin uğursuz zincirine uzanmaz ![]() Git evladım, yıllarca ben oğulsuz kalayım, Şu yaralı bağrıma kara taşlar salayım ![]() Haydi oğlum, haydi git! Ya gazi ol, ye şehit!” Kumandanı Hasanın saçlarını kınalı görünce yanına çağırır ve sorar: “Oğlum bir erkek saçlarını kınalar mı?” Hasan bir cevap veremez, çünkü sebebini kendisi de bilmez ![]() ![]() “Anacığım, kardeşlerimi askere gönderirken başına kına koyma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mektubu alan annesi, anne yüreğinin sıcaklığını yansıtan cevabî bir mektup yollar oğluna ![]() “Ey oğlum, gözümün nuru Hasanım! Köyümüzde rahat rahat oturalım mı? Vatan sevgisi içimizde alev alev yanıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah seni Peygamberin yolundan ayırmasın ![]() ![]() Gözlerinden öperim ![]() Anan Hatice ![]() ![]() ![]() Hasan şehadet şerbetini içer ![]() ![]() ![]() “Anam yakmış kınayı aday diye Ben de vatan için kurban doğmuşum ![]() Anamdan Allaha son bir hediye, Kumandanım! Ben İsmail doğmuşum ![]() Çanakkale savaşında şehit düşen bütün vatan evlatlarımıza Allah rahmet eylesin ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|