![]() |
Bir Adam Yaratmak /Necip Fazıl Kısakürek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Adam Yaratmak /Necip Fazıl KısakürekBir Adam Yaratmak /Necip Fazıl Kısakürek Bir Adam Yaratmak (Necip Fazıl Kısakürek) Özeti,Konusu,Karakteri ve Yorumları ![]() Yazarı: NECİP FAZIL KISAKÜREK Yayınevi: SERDENGEÇTİ Yayın Yeri: ANKARA ISBN NO: Yayın Yılı: 1959 Dili: Türkçe Eser ilk olarak 1937-1938 kışında İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda temsil edilmiştir ![]() Olay meçhul bir tarihte İstanbul'da geçer ![]() "Husrev - Bir adam yaratmağa kalkıştım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TURGUT - Derler ki, Bazı sanatkarlar eserlerindeki vak'aları, çok kere kendi hayatlarından alırlar ![]() ![]() ![]() (Kitabın İçinden) Açıklama: Bu piyes, bir "Crise-Intelectuelle", "bir fikir buhranı"nı çerçevelemek gayretinde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evvela san'atkar nedir? Bütün imkanların erişilmez müntehası, gayelerin gayesi, kemallerin kemali, maveraların maverası olan Allah'a doğru, sonsuz bir tekamül yolunda giden insanoğluna mahsus ibda nevileri içinde en zengin ve en güzel hissenin üzerine oturmuş mahluk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Kitabın İçinden) Kitaptan Alıntılar: ‘’Ben ne yaptım? Bir hududu zorladım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() " Anlayın bu azabı! Bir azap ki, kul olduğum için çekiyorum, çekmemek için Allah olmak lazım ![]() Yetişir! gelsin artık her şey yerli yerine! Verin bana artık dünyamı! Salıverin beni kalabalıklara! " "Bir sigara kağıdını şu masaya koy, üstüne bir taş bırak, kapıları kapa ve git! Üç yüz sene sonra gel, yerinde bulursun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ölüler! Korkunç bir saklambacın korkunç oyuncuları ![]() ![]() ![]() ''Br bıçağın deştiği yerden kan akmaz olur mu? Benim de beynimden, kan akıyor ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|