![]() |
Mayonez Nasıl Yapılır Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mayonez Nasıl Yapılır TarifiMayonez Malzemesi: 2 yumurta, 1 çay bardağı zeytinyağı, yarım limon, tuz,1 çay kaşığı hardal ![]() Yumurtaların sarılarını dikkatle ayırıp bir kaba koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Mayonez Nasıl Yapılır Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mayonez Nasıl Yapılır TarifiMAYONEZ MALZEMELER 1/2 yarım limonun suyu 2 adet yumurtanın sarısı 3/4 su bardağı zeytinyağı tuz HAZIRLANIŞI İki yumurtanın sarısı , iki çimdik tuz ve yarım limonun suyunu porselen bir kaba koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Mayonez Nasıl Yapılır Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mayonez Nasıl Yapılır TarifiMALZEMELER (½ litre mayonez için:) 2 yumurta sarısı 2 ½ su bardağı sıvı yağ (500gr) 1 ½ kahve fincanı sirke 1 çay kaşığı toz hardal az tuz HAZIRLANIŞI Sirkeyi küçük bir kapta kaynatın ve yarısından fazlasını çektirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Mayonez Nasıl Yapılır Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mayonez Nasıl Yapılır TarifiHaızırın almak daha kolay:):) emeğinize sağlık adminim |
![]() |
![]() |
![]() |
Mayonez Nasıl Yapılır Tarifi |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mayonez Nasıl Yapılır TarifiMayonez Nasıl Yapılır Tarifi 2 yumurtanın sarısı (oda sıcaklığında) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz hardal 1 fiske karabiber 250 gr (1+1/4 su bardağı) zeytinyağı (oda sıcaklığında) 1 çorba kaşığı sirke ya da limon suyu Yumurta sarısı, tuz, hardal ve biberi orta boy bir kaseye koyup, yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla, iyice koyulaşana kadar çırpınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mayonezi tadıp, gerekiyorsa biraz daha tuz, hardal ve sirke yada limon suyu katarak kullanınız ![]() Not: Mayonez, yumurta sarısı ve zeytinyağla yapılmış soğuk bir sostur ![]() ![]() ![]() Yumurtaya yağ çok çabuk katılırsa, mayonez pürtükleşir ![]() ![]() Mayonez yaparken, zeytinyağı daha iyi emeceği için, yumurtaların taze olmasına dikkat etmek gerekir ![]() Daha hafif ve ince mayonez elde etmek istendiğinde, yalnızca yumurta sarısı yerine bütün yumurta kullanılır ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|