Perişan Kurabiye Tarfifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Perişan Kurabiye TarfifiPerişan Kurabiye Hazırlama Süresi: 15 dk ![]() Servis (Kaç Kişilik): 15 2 yumurta, 1 5 su bardağı toz şeker, 250 gr yumuşamış margarin, Kabartma tozu 1 kase kuru üzüm, 1 kase kuru kayısı, 1 kase ceviz, 1 kase kuru incir Aldığı kadar un Yapılışı: Yumurta, şeker, margarin un ve kabartma tozuyla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir ![]() Bu hamura üzüm, zar büyüklüğünde doğranmış kayısı ve incir, ceviz eklenir ![]() Ceviz büyüklüğünde bezeler koparılıp yağlanmış tepsiye dizilir Önceden ısıtılmış fırında pişirilir![]() Servis Önerileri: * Soğuk servis yapılır ![]() * Birkaç saat bekletilip yenilirse daha lezzetli olur
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|