Kül Çöreği Tarifi (Kızılcahamam Ankara)

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kül Çöreği Tarifi (Kızılcahamam Ankara)



Kül Çöreği Tarifi (Kızılcahamam Ankara)

Hamuru:

1 kilogram un

Aldığı kadar su

Tuz
İÇİ:

2 su bardağı ceviz içi ya da peynir

Un, su ve tuz ile hamur hazırlanır, 30 cm çapında 1 cm kalınlığında yufkalar açılır, 4-5 adet hamur kat kat üst üste konur Arzu edilirse bu katların arasına ceviz içi ya da peynir konulur Kenarları hava almayacak şekilde büyük somun ekmeği şekline getirilir Ocakta alt ve üstü yapraklarla koparılıp sıcak meşe külüne gömülür Külün üstünde kor olan meşe kömürü konularak pişmeye bırakılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.