Antep Fistiği Tatlisi Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antep Fistiği Tatlisi Tarifi



MALZEME;
8 kahve fincanı ,ince çekilmiş
koyu yeşil antep fıstığı,
2 kahve fincanı toz şeker,
1 kahve fincanı tereyağı veya margarin
2 kahve fincanı un,7 yumurta,1 tutam tuz
3 bardak toz şeker
Şurubu için:2,5 bardak su,
3 yemek kaşığı limon suyu,
Süs için;100 gr irice kıyılmış antepfıstığı

TARİFİ: Önce yumurtaların sarıları ile akları ayrılırSarıları 2 kahve fincanı toz şekerle ,şeker eriyip yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpılırYumurta akları da bir tutam tuzla çırpılarak kar yapılır(Kaseyi ters çevirdiğimiz zaman dökülmüyorsa olmuş demektir)Çekilmiş antepfıstığı ile un karıştırılarak çırpılmış yumurta sarıları katılırSonra kar köpüğü azar azar yedirilerek karıştırılırİçi yağlanmış 25 cm çapında küçük bir tepsi yada cam kaba boşaltılırOrta ısıdaki fırında 20-25 dakika pişirilir Tatlı pişince,baklava dilimi gibi kesilerek şurubu dökülürServis tabağına alınarak arzuya göre süslenirNOT:Şurup soğuk, tatlı sıcak olmalıdır



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.