Kıymalı Kesme Börek Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Kesme Börek Tarifi



Kıymalı Kesme Börek

3 adet yufka
1 çar bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta beyazı
İçi için
250 gr kıyma
1 adet kuru soğan
2 adet haşlanmış patates
1 tatlı kaşıpı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı susam

Önce iç hazırlanır; kıyma, sıvı yağda suyunu bırakıp çekene dek kavrulur Üzerine rende soğan eklenir, 4 dakika kadar çevirdikten sonra rendelenmiş patates eklenir Tuz ve pul biber serpilir ateşten alınır Tezgaha ilk yufka serilir Üzerine yağ ve yumurta beyazının üçte biri sürülür ve tam ortadan katlanır Düz kenarına için üçte biri konur, kenarları katlanır, gevşek bir rulo yapılır Bıçakla verev şekilde 3 parmak eninde kesilir Yağlanmış tepsiye dizilir Diğer kalan 2 yufkaya da aynı işlemler uygulanır Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür, susam serpilir 180 derece fırında pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.