Hamur İçinde Kuruyemişli Kek Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamur İçinde Kuruyemişli Kek Tarifi



Hamur İçinde Kuruyemişli Kek Tarifi

Hamuru:

360 gr (3 su bardağı) un

1 kahve kaşığı tuz

90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı

2 çorba kaşığı şeker

2 yumurta (hafifçe çırpılmış)

4-6 çorba kaşığı buzlu su

Harcı:

250 gr (2 su bardağı) un

1 tatlı kaşığı karbonat

1+1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu

125 gr (1/2 su bardağı) şeker

1 çay kaşığı tarçın

1 kahve kaşığı hindistancevizi

350 gr (2 su bardağı) kuru üzüm

350 gr (2 su bardağı) kuş üzümü

125 gr (2/3 su bardağı) badem (iri dövülmüş)

125 gr (2/3 su bardağı) ceviz (iri dövülmüş)

1 limonun kabuğu (rendelenmiş)

1 limonun suyu

3/4 su bardağı süt

1 yumurta (hafifçe çırpılmış)

Hamuru yapmak için un ve tuzu orta boy bir kaseye eleyiniz Yağı bıçakla küçük küçük keserek ekleyiniz Parmak uçlarınızla yağı una yedirip, ekmek içi görünümü aldıktan sonra şekeri katınız

Yumurtaları 4 çorba kaşığı buzlu suyla birlikte unlu karışıma, bıçakla karıştırarak ekleyiniz Hamur çok kuru ise, 1-2 kaşık daha buzlu su katınız Hamuru hafifçe yoğurup top yapınız Mumlu kağıda sararak buzdolabında 30 dakika dinlendiriniz

Hamuru buzdolabından alıp, biri büyük biri küçük iki parçaya bölerek, küçüğünü bir kenara ayırınız Hafifçe unlanmış bir tezgahta büyük hamur parçasını 1 cm, kalınlığında büyük bir daire biçiminde açınız Yavaşça unlu merdane üstünde kaldırıp derin bir kek kabının üstüne koyunuz Kabın dibini ve yanlarını kapatacak biçimde yerleştirip dışa fazla sarkan kısımları kesiniz Kek kabını, harcı hazırlayana kadar buzdolabında bekletiniz

Fırınınızı orta sıcaklığa (200 C) getirip ısıtınız

Un, karbonat ve kabartma tozunu büyük bir kaseye eleyiniz Şeker, tarçın, hindistancevizi, kuru üzüm, kuş üzümü, badem, ceviz, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyip sütü katınız Tahta kaşıkla bütün malzemeyi iyice karıştırınız

Hazırladığınız bu harcı kaşıkla, hamur döşediğiniz kek kabının içine doldurup, tahta kaşığın tersiyle bastırınız Kabı bir kenara bırakınız

Hafifçe unlanmış hamur tahtasının üstünde küçük hamur parçasını, kek kabının üstünü örtecek büyüklükte açınız Kabın içine daha önce koyduğunuz hamurun kenarlarını ıslatıp, açtığınız hamuru merdaneyle kaldırarak harcın üstüne kapatınız Kenarlarını bastırıp yapıştırınız Keskin bir bıçakla hamurun ortasına uzun bir çizik yapıp, üstüne hamur fırçasıyla çırpılmış yumurtayı sürünüz

Kabı fırına sokup 15 dakika pişirdikten sonra çıkarıp, üstünü alüminyum kağıtla örtünüz Fırının sıcaklığını azaltıp (170 C) kabı tekrar fırına sürünüz Keki 3,5 saat daha, ortasına batırılan bir şiş temiz çıkana kadar pişiriniz

Keki fırından alıp birkaç dakika bekletiniz Yavaşça kalıptan çıkararak tel ızgara üstünde tamamen soğutunuz

Kek soğuyunca alüminyum kağıda sarıp en az bir hafta bekleterek servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.