![]() |
Hamur İçinde Kuruyemişli Kek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İçinde Kuruyemişli Kek TarifiHamur İçinde Kuruyemişli Kek Tarifi Hamuru: 360 gr (3 su bardağı) un 1 kahve kaşığı tuz 90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı 2 çorba kaşığı şeker 2 yumurta (hafifçe çırpılmış) 4-6 çorba kaşığı buzlu su Harcı: 250 gr (2 su bardağı) un 1 tatlı kaşığı karbonat 1+1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu 125 gr (1/2 su bardağı) şeker 1 çay kaşığı tarçın 1 kahve kaşığı hindistancevizi 350 gr (2 su bardağı) kuru üzüm 350 gr (2 su bardağı) kuş üzümü 125 gr (2/3 su bardağı) badem (iri dövülmüş) 125 gr (2/3 su bardağı) ceviz (iri dövülmüş) 1 limonun kabuğu (rendelenmiş) 1 limonun suyu 3/4 su bardağı süt 1 yumurta (hafifçe çırpılmış) Hamuru yapmak için un ve tuzu orta boy bir kaseye eleyiniz ![]() ![]() ![]() Yumurtaları 4 çorba kaşığı buzlu suyla birlikte unlu karışıma, bıçakla karıştırarak ekleyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru buzdolabından alıp, biri büyük biri küçük iki parçaya bölerek, küçüğünü bir kenara ayırınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırınınızı orta sıcaklığa (200 C) getirip ısıtınız ![]() Un, karbonat ve kabartma tozunu büyük bir kaseye eleyiniz ![]() ![]() ![]() Hazırladığınız bu harcı kaşıkla, hamur döşediğiniz kek kabının içine doldurup, tahta kaşığın tersiyle bastırınız ![]() ![]() Hafifçe unlanmış hamur tahtasının üstünde küçük hamur parçasını, kek kabının üstünü örtecek büyüklükte açınız ![]() ![]() ![]() ![]() Kabı fırına sokup 15 dakika pişirdikten sonra çıkarıp, üstünü alüminyum kağıtla örtünüz ![]() ![]() ![]() Keki fırından alıp birkaç dakika bekletiniz ![]() ![]() Kek soğuyunca alüminyum kağıda sarıp en az bir hafta bekleterek servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|