Mantarlı Toplar Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Toplar TarifiMantarlı Toplar Tarifi Malzeme: İç Malzeme için : 1 çorba kaşığı susam yağı 450 gram mantar 2-3 diş sarımsak 1 çay bardağı Bizim Mutfak Pudra Şekeri 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 2 çorba kaşığı soya sosu Hamuru için : 300 gram Bizim Mutfak Un 1 paket Bizim Mutfak Kabartma Tozu 1 çay kaşığı Bizim Mutfak Pudra Şekeri 1 tatlı kaşığı AltınHasat Riviera Zeytinyağı 1 su bardağı su Hamur için un, kabartma tozu ve pudraşekerini derin bir kaseye alın Suyu ve yağı da ekleyip karıştırın Yumuşak bir hamur haline geldiği zaman üzerini tülbentle kapayıp 10-15 dakika dinlenmeye bırakın Fırını 180 derecede ısıtın Mantarları yıkayıp, doğrayın Sarımsağı ufak parçalara ayırın Bir tavada susam yağını ısıtın Mantar, sarmısak, maydanoz ve diğer malzemeleri koyup pişirin Bir kaseye boşaltıp soğumaya bırakın Hamuru alın ve unladığınız tezgahta açın Hamur kesiciyle 16 yuvarlak parça kesin Hamurların içine iç malzemeyi yerleştirip, yuvarlayın Yağlanmış fırın tepsisine birbirlerine değmeyecek şekilde yerleştirin ve fırına verin Altın sarısı rengi alıncaya dek pişirin Sıcak olarak servis yapın
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|