Katıklı Pide Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Katıklı Pide TarifiKatıklı Pide Tarifi MALZEMELER: 1 adet ekmek hamuru 4-5 adet patates 250 gram peynir 1 orta boy soğan 2 adet yeşil biber 1 çay kaşığı haşhaş 1 çay kaşığı sıvıyağ Yarım demet maydanoz 1 tatlı kaşığı tuz HAZIRLANIŞI: Patatesler haşlanır Kabukları soyulup bir çatal yardımıyla ezilir, tçine peynir, küp şeklinde doğranmış soğan, ince kıyılmış maydanoz, biber ve tuz ilave edilerek iç hazırlanır Ekmek hamuru altı parçaya ayrılarak bezeler yapılır Bezeler tabak büyüklüğünde açılır Açılan hamurun yarısına, hazırlanan harç yerleştirilir, diğer yarısı harcın üzerine kapatılarak yarım ay şekli verilir Üzerine haşhaş sürülür Yağlanmış tepsiye dizilerek fırına verilir
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|