![]() |
Pezik (Pazı) Kökü Turşusu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pezik (Pazı) Kökü Turşusu TarifiPezik (Pazı) Kökü Turşusu (Giresun) Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Malzemeler: 1 kg ![]() 1 kg ![]() 4 su bardağı üzüm sirkesi 2 adet sarımsak 3 yemek kaşığı toz şeker 6 yemek kaşığı tuz 6 adet acı biber su ![]() Hazırlanışı: Pezik ve kırmızı pancarlar yıkanıp bir tencereye alınır, üzerini örtecek kadar su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlanır, süzgece alınır, suyu süzülür ve peziklerin kabukları temizlenir ![]() ![]() Diğer tarafta sarımsaklar ayıklanıp havanda dövülür ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|