Et Kızartmalarda Kurallar

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Kızartmalarda Kurallar



Et kızartmalarda kurallar

Her çeşit etten kebap olur Sığır ve koyun gibi kırmızı etleri, daima kuvvetli, yayılmış ateşe koymalı ve ateşin kuvveti yavaş yavaş geçerek kızartmalıdır Eti şişlere geçirdikten sonra şişlerin ucunu bir yere iliştirmeli ve suyunu almak için de altına uzunca bir kap koymalı ya da bu işe özgü şişlerde kızartmalıdır
Etin piştiğini, üstüne parmak basmakla anlarız Eğer direnir, parmak basılan yerden duman çıkıp birkaç damla kanlı su düşerse kızartma pişmiş demektir Dana, kuzu ve tavuk gibi beyaz etleri de orta ateşte kızarmak gerekir Bunların da pişip pişmediğini yukarıdaki davranışın aynını yaparak anlayabiliriz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.