Mantarlı Ve Kuşkonmazlı Mayonez Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Ve Kuşkonmazlı Mayonez TarifiMantarlı ve Kuşkonmazlı Mayonez Tarifi 200 gr (1 su bardağı) mayonez 250 gr küçük mantar (silinip, temizlenerek ince dilimlenmiş) 500 gr kuşkonmaz (haşlanıp, 2,5 cm boyunda doğranmış) 1 çorba kaşığı taze soğan (ince doğranmış) 2 yumurta (katı pişirilip, ince dilimlenmiş) Sosu : 6 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı sirke 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber Sosu hazırlamak için bütün sos malzemesini, orta boy bir kasede çatalla iyice dövünüz Dilimlenmiş mantarları katıp, yarım saat bu sosta bırakınız Doğranmış kuşkonmaz, mayonez ve soğanları ekleyip, kuşkonmazları ezmeden iyice karıştırınız Salatayı büyük bir servis tabağına koyup, yumurta dilimleriyle süsleyerek hemen servis ediniz Not: İnce doğranmış yeşil salata üstünde servis edebileceğiniz kuşkonmazlı ve mantarlı mayonez, soğuk etlerin yanında son derece lezzetlidir
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|