![]() |
Süprem Soslu Levrek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Süprem Soslu Levrek TarifiSüprem Soslu Levrek Tarifi 1,5 kg levrek 2 kaşık tereyağı 2-3 fiske hindistancevizi 1,5 baş soğan 1-2 ceviz kadar havuç yarım bayat ekmek 2 kaşık un 1 fincan sirke 2 kahve kaşığı karabiber (tane) 2 dal kereviz yarım limon tuz karabiber İçi tereyağı yağlanmış bir tepsiye temizlenmiş balık birer kişilik filetolar halinde yanyana, aralıksız yerleştirilir ![]() ![]() ![]() İnce kesilmiş ekmek dilimleri, kabukları çıkarıldıktan sonra, verev ya da üçgen biçiminde kesilerek yağda kızartılır ![]() İki kaşık dolusu un bir kaşık kadar tereyağı ile tencerede telle karıştırılarak (pembeleştirilmeden) bir parça kavrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() öte yandan yarım baş soğan, ince ince kıyılarak salçaya eklenir ![]() ![]() ![]() Sonra filetolar, kağıdı ile birlikte orta ısılı fırında, kızartılmadan, 15-20 dakika pişirilir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|