![]() |
Sosisli Kuzu Filetosu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sosisli Kuzu Filetosu TarifiSosisli Kuzu Filetosu Tarifi 1500 gr kuzu filetosu (kemikleri ayıklanıp yağları alınmış) 125 gr sosis 90 gr (1+1/2 su bardağı) taze ekmek içi 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 2 tatlı kaşığı dereotu (kıyılmış) 1 diş sarmısak (ince kıyılmış) 1 yumurtanın sarısı (hafifçe çırpılmış) 15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağı 1 orta boy soğan (ince doğranmış) 2 çorba kaşığı rafine yağ 3 havuç (kabukları kazınıp boydan ikiye bölünmüş) 10 arpacık soğanı (kabukları soyulmuş) 600 gr (3 su bardağı) tavuk suyu Önce fırınınızı orta sıcaklığa (170 C) getirip ısıtınız ![]() Büyük bir kasede sosis, ekmek içi, tuz, biber, maydanoz, dereotu, sarımsak ve yumurta sarısını karıştırınız ![]() ![]() Küçük bir tavada, yağı ortı ateşte eritiniz ![]() ![]() Tavayı ateşten alıp, bir delikli kepçeyle soğanları çıkararak, kasedeki sedeki sosisli karışıma ekleyiniz ![]() Kuzu filetosunu tezgaha yayınız ![]() ![]() Büyük bir tencerede rafine yağı orta ateşte kızdırınız ![]() ![]() Havuç ve arpacık soğanları ekleyip, yapışmamaları için tencereyi hafif hafif sallayarak, içindekileri 3 dakika daha pişiriniz ![]() Tencereyi ateşten alıp suyunu süzerek atınız ![]() ![]() Tencereyi orta ateşe oturtup, tavuk suyunu kaynatınız ![]() ![]() ![]() Tencereyi fırından çıkarıp, iki büyük çatal yardımıyla eti, ısıtılmış bir servis tabağına alınız ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|