Tirit ( Konya ) Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tirit ( Konya ) TarifiTirit ( Konya ) Tarifi 4 Kişilik Gerekli Malzemeler: Dana kuşbaşı (400 gram) Margarin (1, 5 çorba kasığı) Pide (1 adet) Tuz (1 çay kaşığı) Karabiber (i çay kaşığı) Kimyon (1 çay kaşığı) Kuru soğan (yarım adet) Maydanoz (1/6 demet) Su (1,5 bardak, sıcak) Sosu için: Domates (2 adet) Tuz (yarım çay kaşığı) Karabiber (varım çay kaşığı) Tereyağı (1 çorba kaşığı) Bİr tencerenin içine 1 çorba kaşığı margarin koyun ve eritin Eriyen yağın üzerine 400 gram dana kuşbaşını koyun ve yaklaşık 5-6 dakika yüksek ateşte karıştırarak, etlerin sulanmasına müsaade etmeden kavurun Kavrulan etin üzerine 1, 5 bardak sıcak su koyun ve bu şekilde kapağını kapatarak yaklaşık 45 dakika kısık ateşte kaynatın Diğer yanda sosu hazırlamak için 2 adet domatesi önce ortadan ikiye bölün ve rendenin iri tarafıyla rendeleyin Aynı işlemi tüm domates parçaları için uygulayın Boş bir tavayı ocağın üzerine alın ve içine 1 çorba kaşığı tereyağı koyarak eritin Eriyen yağın içine rendelediğiniz domatesleri koyun Üzerine yarım çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ilave edin ve bu şekilde 1-2 dakika daha karıştırın Tavayı ocaktan indirin ve bir kenara alın 1 adet pidenin iki tarafını da margarin ile yağlayın Pideyi boş bir tavanın içine alın Kısık ateşte yaklaşık 3-4 dakika pidenin her iki yüzünü de kızartın Kızaran pideyi tavadan alın Uzunlamasına dilimleyin ve bir servis tabağının içine alın Pişmek üzere olan etin üzerine 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ekleyin ve kapağını tekrar kapatın Tabağın içine aldığınız pidenin üzerine hazırladığınız domates sosunu gezindirerek dökün Tamamen suyunu çekmiş olan eti ocaktan indirip pidenin üzerine yayın Üzerine 1 çay kaşığı kimyon serpin Yarım adet soğanı uzunlamasına doğrayın ve tabaktaki etlerin üzerine dizin Son olarak 1/6 demet maydanozu ince ince dilimleyip etlerin üzerine serpiştirin ve yemeği servise hazır hale getirin
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|