![]() |
Dana Bohçası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dana Bohçası TarifiDana Bohçası Tarifi 350 gr tart hamuru 250 gr pişmiş yağsız dana eti (ince doğranmış) 125 gr pişmiş yağsız dil (ince doğranmış) 1 kahve kaşığı hindistancevizi rendesi (istenirse) 1/2 limonun suyu 1 tatlı kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1/4 su bardağı et suyu 1 yumurta (hafif çırpılmış) Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa getirip (230°C) ısıtınız ![]() Hamurun 2/3'sini hafif unlanmış bir hamur tahtasının üstüne koyup unlanmış bir oklavayla 3 mm kalınlığında, daire biçiminde ayçınız ![]() ![]() ![]() ![]() Dana etini, dili, hindistancevizi rendesini, limon suyunu, tuzu ve biberi büyük bir kaseye koyup üstüne et suyunu dökerek karıştırınız ![]() Pasta kalıplarını ve artan hamuru buzdolabından çıkartınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pasta kalıplarını fırından alınız ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|