Cevizli Soslu Bulgur Köftesi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Soslu Bulgur Köftesi TarifiCevizli soslu bulgur köftesi tarifi Malzemeler 2 yumurta 2 su bardağı ince bulgur I su bardağı ceviz (dövülmüş) 2 orta boy patates (haşlanmış) 300 gr yağsız kıyma bir çay kaşığı karabiber bir çay kaşığı pulbiber bir çay kaşığı kimyon 1 tatlı kasesi galeta unu kızartmak için sıvı yağ 2 orta boy soğan tuz Domates Sosu: 1 orta boy soğan 3 orta boy domates 2 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı salça 2 dal fesleğen yağ tuz Hazırlanısı Bir kabın içine ince bulguru alıpkaynar su ile kısır ıslatır gibi ıslatalım Kapağını örterek 10 dakika bulgurların şişerek yumuşamasını sağlayalım İçine rendelediğimiz soğanları dövülmüş cevizleri, yumurtaları, haşlayıp rendelediğimiz patatesleri, kıymayı, baharatları, tuzu ilave ederek iyice yoğuralım Köfte harcından baş parmak kalınlığında silindirik köfteler yapalım Köfteleri galeta ununun içinde yuvarlayarak kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartarak kağıt mutfak havlusu üzerine alalım Arzuya göre domates sosuylabirlikte servis yapalım Domates sosu için: Bir tavaya küp doğranmış soğanı ve sıvı yağı alalım Hafifçe pembeleşince içine doğranmış sarımsakları ve tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri ilave ederek birkaç dakika pişirelim Salçayı, ezilmiş tavuk suyu tabletini ve i çay bardağı kaynar suyu ilave ederek sosu bir taşın kaynatalım, içine iri doğranmış fesleğen yapraklarını ilave edip sosu ateşten alalım Köfteleri kıvırcık marul yaprakları içinde yanında domates sosuyla birlikte servis yapalım
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|