![]() |
Hardal Tohumlu Kuzu Budu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hardal Tohumlu Kuzu Budu TarifiHardal Tohumlu Kuzu Budu 1 kuzu budu (yaklaşık 1,5 kg,budun,üst tarafından; bütün yağları alınmış) 1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 25 cl ![]() 2 soğan (her biri 4'e bölünmüş) 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı tane hardal 1/2 tatlı kaşığı kereviz tohumu 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 4 defne yaprağı 3 diş karanfil 500 g taze patates (kabukları kazınıp, kuşbaşı doğranmış) 1 küçük lahana (yaklaşık 1 kg; 4'e bölünüp, odunsu bölümü çıkarıldıktan sonra, yapraklan ayrılmış) Zeytinyağını bir tencereye koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, yağı kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada, başka bir tencereye 2,5 cm yükseklikte su koyup, içine delikli buğulama kabı yerleştirin ![]() ![]() ![]() Kuzu budunun pişme süresinin bitiminde öbür tencereyi ateşten alıp, budu kesme tahtası üstüne çıkarın ![]() ![]() ![]() Tencerede kalan pişme suyunu harlı ateşe oturtup, 25 cl (1 su bardağı) kalıncaya kadar çektirin ![]() Tencereyi ateşten alıp, bir kenara bırakın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|