![]() |
Tantuni Dürüm Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tantuni Dürüm TarifiTantuni Dürüm Tarifi 4 Adet Gerekli Malzemeler: Dana biftek (300 gram) Soğan (1 adet) Domates (1 adet) Zeytinyağı (4 çorba kaşığı) Sumak (1 çay kaşığı Kırmızı toz biber (1 çay kaşığı) Tuz (1 çay kaşığı) Su (1/2 çay bardağı) Maydanoz (5-6 dal) Lavaş (4 adet) 300 gram dana biftek etini ince ince dilimleyerek çok küçük küpler halinde doğrayın ![]() ![]() ![]() Yaklaşık 7-8 dakika kadar kavurduğunuz ete yaklaşık 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1/2 çay bardağı su ekleyip, karıştırarak kavurun ![]() ![]() ![]() 1/5 demet maydanozu ince ince doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() Doğradığınız maydanoz ve soğanların üzerine 1 çay kaşığı sumak serpip, tabaktaki malzemeyi elinizle karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tantuni Dürüm Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tantuni Dürüm TarifiTantuni Tarifi Malzemeler 1 kg ![]() 1 yemek kaşığı margarin 1 adet kuru soğan 2 adet yeşil soğan 2 adet domates 1 adet yeşil soğan 1 yemek kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı tuz ![]() Yapılışı Kuşbaşı etleri küçük küçük doğrayın ![]() Yıkayıp, süzdükten sonra saca koyun, margarin ekleyin ![]() Etler suyunu bırakıp, çekene kadar bekleyin ![]() Kavrulmaya başlayınca devamlı karıştırarak kavurmaya devam edin ![]() 1 yemek kaşığı toz biber atıp, ocağın altını kapatın ![]() Etleri kenara alın ![]() Saca yeşil soğan, kuru soğan, domates ve yeşil biber doğrayıp, kalan yağın içinde 5 dakika karıştırarak kavurun ![]() Etleri tekrar saca koyup karıştırın ![]() Pide ekmeklerinin içine koyup servis yapın ![]() tabiki yinede istege bglı lavaş ekmekte olabilir ![]() tercihen bizler lavaş ekmegi kullanıyoruz ![]() afiyet olsun :) |
![]() |
![]() |
![]() |
Tantuni Dürüm Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tantuni Dürüm Tarifitarifte yeşil soğan 2 defa yazılmış ve neden içine margarin konuyor ki ne alaka saçmalamış tarifi yazan |
![]() |
![]() |
![]() |
Tantuni Dürüm Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tantuni Dürüm TarifiTarifi dene ondan sonra neden anlaşılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tantuni Dürüm Tarifi |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tantuni Dürüm Tarifidenemene gerek yok mersine özgü bi yemek oldugu için söledim ama kim ne bulursa dolduruyor içine saçma sapan şey çıkıyor ortaya |
![]() |
![]() |
![]() |
Tantuni Dürüm Tarifi |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tantuni Dürüm TarifiBir yemeğin bin tane tarifi var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tantuni Dürüm Tarifi |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tantuni Dürüm TarifiMalzemeler (4 kişilik): İçi için; - 2 adet et biftek - 1 adet kuru soğan - 1 adet domates - 6 adet kornişon turşu (isteğe bağlı) - 1 çay kaşığı kırmızı pul biber - Yarım limonun suyu - 1 çay kaşığı sumak - Yarım çay kaşığı kimyon - 1 çay kaşığı kadar tuz - 2 çorba kaşığı zeytinyağı Lavaşı için ; - 1 ![]() - 1 çay kaşığı şeker - 1 çay kaşığından az tuz - 1 ![]() - Yarım su bardağı ılık su ( gerekirse ilave edin) ![]() Yapılışı: İçi; 1- Etleri mümkün olduğu kadar ince kıyın ![]() ![]() 2- Zeytinyağı eklediğiniz tavada, suyunu salıp yeniden çekene kadar pişirin ![]() 3- Sonra etlerin içine; tuz, kimyon ve kırmızı pul biber ilave edin ![]() Lavaşı; 1- Mayanın üzerine; şeker ve ılık su ekleyin 2-3 dakika o halde bırakın ![]() 2- Unun ortasını havuz gibi açın; içerisine tuz ve mayalı suyu ekleyin ![]() ![]() ![]() 3- Hamuru 1o dakika üzerine bez örterek dinlendirin ![]() ![]() 4- Tavada arkalı önlü pişirin ![]() Tantuninin hazırlanışı; 1- Soğanları piyazlık doğrayın; tuz, sumak ve limon suyu ekleyerek elinizle ovun ![]() 2- Domatesleri küp küp, kornişonları boyuna doğrayın ![]() 3- Sıcak lavaş ekmeğinin içine, sıcak etli harçtan koyun ![]() 4- Üzerine; soğan, domates ve de turşu ekleyin dürüm yapın ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|