![]() |
Tavşan Terini Tarifi(İtalya) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavşan Terini Tarifi(İtalya)Tavşan Terini Tarifi(İtalya) 15 g (1 çorba kaşığı) tereyağı 1 soğan (ince kıyılmış) 15 g (2 çorba kaşığı) un 2 defne yaprağı 4 diş karanfil 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam taze çekilmiş karabiber 500 g kemiksiz tavşan etinin ince çekilmiş kıyması 175 g yağsız dana kıyma 1 tatlı kaşığı bal 1 çorba kaşığı kızılcık tere yaprakları (yıkanıp, süzdürülmüş; süsleme için) Önce fırınınızı 170 °C'a ısıtın ![]() ![]() Tereyağını kalın dipli bir tencerede orta ateşte eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karışımı alüminyum folyo döşediğiniz ekmek kalıbının içine boşaltıp, üstünü bir spatulayta düzleştirin ![]() ![]() ![]() Tepsiyi fırından alıp, kalıbı tezgâha çıkararak temiz bir bezle kurulayın ![]() ![]() Balı küçük bir tencereye koyup, 1 çorba kaşığı soğuk su ekledikten sonra, tencereyi ateşe oturtarak bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() Buzdolabındaki kalıbı çıkarıp, üstündeki ağırlığı kaldırarak, alüminyum folyoyu atın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|