Domatesli Tavuk Göğsü Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Domatesli Tavuk Göğsü TarifiDomatesli Tavuk Göğsü 4 tavuk göğsü 15 gr pul biber 60 gr kurutulmuş domates 40 gr salça 50 gr galeta unu 250 gr patlıcan 500 gr orta boy domates 100 gr soğan 30 ml zeytinyağı 80 gr roka Karabiber Tavukları tuz, biber ve pubiberle karıştırın Derileri alta gelecek şekilde fırın tapsisine dizin 200 derece ısıtılmış fırında 10 dakika kızartın Kurutulmuş domatesleri küçük doğrayın ve salça, soğuk su, galeta unu, tuz ve biberle karıştırın Patlıcanları uzunlamasına ikiye bölün 1 santimlik dilimlere doğrayın Soğan ve patlıcanı sıcak yağda kavurup 100 ml su ekleyin Orta ateşte 6-8 dakika pişirin Domatesleri katıp 3 dakika pişirin, tuz, karabiber serpin Tavukları fırından çıkarın derili kısımlarına hazırladığınız salçadan sürün, 5 dakika daha kızartın Rokaları patlıcanla karıştırın Tavukları dilimlere kesin, sebzelerle berabersüsleyerek servis yapın
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|