![]() |
Yufkaya Sarılı Somon Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yufkaya Sarılı Somon TarifiYufkaya Sarılı Somon 1 somon (yaklaşık 2 kg; fileto çıkarılıp kuyruğu filetolardan 1'inin ucunda bırakılmış) 1 1/2 su bardağı balık suyu ya da su 1/4 tatlı kaşığı rezene (isteğe bağlı) bir tutam tuz 100 g pirinç 1 limonun suyu (taze sıkılmış) 1 limon (ortadan boylamasına 2'ye kesilerek, ince dilimlenmiş) bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 4 hazır yufka 500 g kuşkonmaz (soyulup, 2 cm boyunda kesildikten sonra, kaynar suda 2 dakika haşlanmış) 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1 yumurta (1 tatlı kaşığı su eklenip, çırpılmış) Kırmızıbiber sosu: 1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 1 diş sarımısak (dövülmüş) 2 kırmızı dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlenip, iri doğranmış) 1/2 su bardağı balık suyu ya da tuzsuz tavuk suyu 1/2 çorba kaşığı beyaz sirke bir tutam rezene (dövülmüş; isteğe bağlı) bir tutam tuz bir tutam beyazbiber Önce fırınınızı 180 °C'a (4'e) ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Keskin bir bıçakla balık filetolarının küçük kılçıklarını temizleyip, filetoları soğuk su altında yıkadıktan sonra, kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın ![]() ![]() Hazır yufkalardan birini 4'e kesip, hafifçe üst üste bindirerek tepsiye dizin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan 3 hazır yufkayı her biri 30 x 10 cm boyutunda 10 şerit halinde kesin (kalan yufka parçalarını başka bir yemekte kullanabilirsiniz) ![]() ![]() ![]() ![]() Tepsiyi fırına verip, yufka şeritleri altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 25 dakika) pişirin ![]() Bu arada sosu hazırlamak için, zeytinyağını bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Tepsiyi fırından alıp, balığı bir servis tabağına aktararak, limon dilimleriyle süsleyin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|