Albiberli Patlıcan Kebabı Tarifi (Gaziantep)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Albiberli Patlıcan Kebabı Tarifi (Gaziantep)



1,5 kilo patlıcan (düzgün ve irilerinden)

1 kilo az yağlı zırhta çekilmiş kıyma

1 adet küçük kuru soğan

1 adet Gaziantep biberi

5-6 adet domates

5-6 adet sivribiber

Tuz

Karabiber

Patlıcanları 3-4 cm boyunda keselim

Zırhla çekilen kıymanın içine 1 adet küçük kuru soğan, 1 adet de Gaziantep biberi, tuz ve karabiber katıp yoğuralım Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak köfteler hazırlayalım

Şişe bir patlıcan, bir köfte dizip, elimizle köfteleri biraz yassılaştıralım ve mangalda pişirelim

Domatesleri dörde, sivribiberleri de ikiye bölüp, bir domates bir sivribiber olmak üzere şişe dizip, mangalda pişirelim

Pişirdiğimiz patlıcan kebabımızı servis tepsisine alıp, üzerine pişirdiğimiz domates ve sivribiberlerden koyup, yarım çay bardağı kadar da su serptikten sonra ağzını kapatarak mangalın üzerinde 3-4 dakika demlendirelim

5-10 dakika sonra, pideyle beraber servis yapalım

Not: Patlıcan kebapları, Gaziantep bölgesinde mangal yerine fırında da yapılmaktadır Köfte ve patlıcanları tepsiye dizip, ortasına da domates ve biberleri koyduktan sonra fırında pişirilmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.