|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bademli, domates, minakop, sivribiber, tarifi |
![]() |
Sivribiber Domates Ve Bademli Minakop Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sivribiber Domates Ve Bademli Minakop TarifiSivribiber Domates ve Bademli Minakop 750 g minakop filetosu 2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 3 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1-2 sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra ince doğranmış) 1 kırmızı soğan (ince doğranmış) 500 g olgun domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış) 1 limonun suyu (taze sıkılmış) 1 limon 1/2 tatlı kaşığı tuz 1 demet maydanoz (iri doğranmış) 15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı 50 g badem (kahverengi zarları soyulmuş ve 2'ye ayrılmış) Filetoları soğuk su altında yıkayıp, kâğıt mutfak havlusuyla kurulayarak, derileri alta gelecek biçimde tezgâha koyun ve filetoların orta çizgilerine paralel, geniş birer cep açın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Önce fırınınızı 240 °C'a ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada limondan 6 çok ince dilim kesip, bir kenara bırakın ![]() ![]() ![]() Tavadaki domatesli harca maydanozları ekleyip, karıştırın ![]() ![]() ![]() Pişme süresinin bitimine doğru tereyağını küçük bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak yağı eritin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|