Bezelyeli Göğüs Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelyeli Göğüs Tarifi



Bezelyeli göğüs tarifi

Dana göğsünden bir parçayı bir boyda doğraymız, bir kaşık tereyağı ile tencerede ve kuvvetli ateşte tahta kaşıkla çevirerek kızartınız Sonra 1,5 kepçe etsuyu ile ıslatınız, birkaç küçük soğan, 1 kilo taze bezelye içi ve tuz ilâve ediniz Böylece 2 saat kaynatınız, bezelyelerin sertleşmemesi için ateşin hafif olması gerekir Piştikten sonra üzerinden yağını alıp tabağa koyup servis yapınız

Not: Sebzeli etler pişirilirken suyunu çeker, dikkat edilmezse dibi yanar Yemeklerin yanmaması, biraz da salçalı kalması için gereği kadar sıcak su, yahut sıcak etsuyu ilâve etmelidir Yağlara da dikkat etmek gerekir Et, bazen zayıf ve yavan olur Bu durumda iyi bir yemek yapmak için, konacak yağın yarısı kadar fazla bir ilâve yapmalıdır Et bazen de semiz olur O zaman kendi yağı yetişir, hiç yağ koymayınız Yalnız lezzetini artırmak için biraz tereyağı koyarsanız iyi olur Etlere nasıl yağ olursa olsun gider, fakat sebzelerin lezzetli olması için kesinlikle tereyağı kullanmak gerektir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.