Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Otomobil, Yapı Market & Bahçe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları

Yeni Renault Clio üretime Başladı: Bursa’dan Dünyaya Satılacak! İşte Yeni Clio'ya Dair Tüm Detaylar...

Eski 2 Gün Önce   #1
Şengül Şirin

Yeni Renault Clio üretime Başladı: Bursa’dan Dünyaya Satılacak! İşte Yeni Clio'ya Dair Tüm Detaylar...

Yeni Renault Clio üretime başladı: Bursa’dan dünyaya satılacak! İşte yeni Clio'ya dair tüm detaylar

Savaşkan İskefli

Renault’un satış rekorları kıran modeli Clio, Bursa Oyak Renault Fabrikaları’nda üretimine başlanan yeni nesliyle Türkiye yollarında boy gösterecek Clio’nun altıncı nesli globalde de büyük ilgi uyandırırken modelle ilgili tüm detaylar ortaya çıktı

Yeni Renault Clio üretime başladı: Bursa’dan dünyaya satılacak! İşte yeni Clio'ya dair tüm detaylar
Renault’nun hem dünya çapında hem de Türkiye’de en çok satan modeli olan Clio, 6 nesliyle yeniden karşımıza çıkıyor 1990 yılında satışa sunulmasından bu yana 17 milyon adetlik satış rakamına ulaşan ve Türkiye'de 600 binden fazla kullanıcıya sahip olan Clio’nun dünya lansmanı, Münih’teki IAA Mobility 2025’te gerçekleşti

Eski Telefonunu Yepy'de Sat
Kullanmadığın cihazlarına Yepy’de hemen değer kazandır
sahibindencom

Bursa’daki Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, 5 milyon Clio’yu üretmiş ve yeni nesil Clio’nun üretim merkezi olmaya devam edecek Eylül ayında üretime başlanacak olan yeni Clio, 2026'nın ilk çeyreğinde Türkiye yollarına çıkacak

İKONİK MODELİN YENİ DÖNEMİ BAŞLIYOR
İlk kez satışa sunulduğu 1990 yılından bu yana, Clio, 17 milyon adetle dünya çapında önemli bir satış başarısına imza attı Türkiye’de de 600 binden fazla kullanıcıya sahip olan model, hatchback segmentinin en güçlü oyuncularından biri olmaya devam ediyor Beş kez Avrupa’da Yılın Otomobili seçilen Clio, kompakt sınıfında bir referans noktası olmaya devam ediyor

Renault Türkiye CEO'su Dr Berk Çağdaş, yeni Clio’nun Bursa’daki üretim tesislerinden çıkacak olmasının, yerli üretime ve Türkiye’nin küresel üretim zincirindeki rolüne verdiği önemi vurguladı "Yeni nesil Clio, Türkiye’deki kullanıcılar tarafından büyük ilgi görecektir" diyerek, Türkiye yollarında büyük satış başarısı beklediklerini belirtti

BURSA'DA ÜRETİLECEK
Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, 1971 yılından bu yana Renault Grubu'nun dünya çapındaki en büyük üretim tesislerinden biri olma özelliğini taşıyor Bugüne kadar 5 milyon Renault Clio üreten fabrika, aynı zamanda 5 yerel tedarikçi ile işbirliği yaparak güçlü bir endüstriyel ekosistem oluşturuyor Yeni nesil Clio, bu köklü geçmişin ve güçlü yerel üretimin bir adım daha ileriye taşınması anlamına geliyor Ayrıca, Renault Technology Türkiye adlı gelişim merkezi de bu süreçte önemli bir rol üstleniyor

YENİ CLIO TASARIMIYLA DİKKAT ÇEKTİ
Yeni Clio, 4,11 metre uzunluğa, 1,76 metre genişliğe ve 1,45 metre yüksekliğe sahip 2,59 metre dingil mesafesi sayesinde, hem ön hem arka yolcular için geniş bir yaşam alanı sunuyor Ayrıca, 391 litre bagaj hacmi ile kompakt sınıfta fazlasıyla geniş alan sağlıyor Hibrit versiyonda ise bagaj hacmi 301 litre olarak sunuluyor

Yeni Clio'nun tasarımında, ince LED farlar, geniş hava girişleri ve markanın elmas logosu öne çıkıyor Arka kısımda ise yeniden tasarlanan stop lambaları ve krom detaylar, araca sportif bir hava katıyor

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE YÜKSEK TEKNOLOJİ BİR ARADA
Yeni Clio, geri dönüştürülmüş malzemeler ve çevre dostu üretim süreçleri ile sürdürülebilirliği ön planda tutuyor İç mekânda kullanılan geri dönüştürülmüş kumaşlar ve düşük emisyon değerleri, Clio’yu çevreye duyarlı bir şehir otomobili haline getiriyor

10 İNÇLİK GÖSTERGE PANELİ
Yeni Clio'nun 10,1 inç büyüklüğünde dijital gösterge paneli, sürüş verilerini kişiselleştirilebilen şekilde sunuyor OpenR Link multimedya sistemi ve Google entegrasyonu, kullanıcıların her an bağlantıda kalmalarını sağlıyor

YENİ CLİO HİBRİT GÜCÜYLE DAHA ÇEVRECİ
Yeni Clio, Renault’nun full hybrid E-Tech 160 hp motoru ile geliyor Elektrik ve benzinli motorun uyumlu çalışması sayesinde, şehir içinde %80'e kadar elektrikli sürüş deneyimi sunuyor %40’a varan yakıt tasarrufu ve 3,9 litre/100 km ortalama tüketim değerleriyle, çevre dostu ve ekonomik bir sürüş imkânı sağlıyor

RENAULT CLIO TEKNİK ÖZELLİKLERİ
Clio’nun Full Hybrid E-Tech motoru, 0’dan 100 km/s hıza yaklaşık 8,3 saniyede ulaşıyor Maksimum hız 170 km/s iken, CO₂ emisyonu ise 89 g/km'nin altında Ayrıca, 12 TCe 115 hp motoru, 0’dan 100 km/s hıza 10,1 saniyede ulaşıyor ve ortalama yakıt tüketimi 5,1 litre/100 km

ÜRÜN GAMI VE DONANIM SEÇENEKLERİ
Yeni Renault Clio, Evolution ve Esprit Alpine olmak üzere iki farklı donanım seviyesinden oluşuyor Esprit Alpine donanım seviyesinde, 18 inç alaşım jantlar, sportif koltuk döşemeleri ve çift renkli dikiş detayları dikkat çekiyor

GÜVENLİKTE YENİ STANDARTLAR
Yeni Clio, 29'a kadar gelişmiş sürüş destek sistemi (ADAS) sunarak güvenliği en üst seviyeye çıkarıyor Adaptif hız sabitleyici, aktif şerit takip sistemi, kör nokta uyarısı ve 360 derece kamera gibi özellikler, sürücülerin her an güvenliğini sağlıyor

RAKAMLARLA RENAULT CLIO

1990: Clio’nun ilk satışa sunulduğu yıl

17 milyon: Clio’nun dünya çapında satılan adedi

120: Clio’nun satıldığı ülke sayısı

1: Clio’nun Avrupa’daki satış sıralamasındaki konumu

6: Clio’nun geçirdiği nesil sayısı

35: Clio’nun piyasada ve kullanıcılarının kalbinde yer aldığı yıl sayısı

29: Yeni Clio’ya entegre edilebilen ADAS sayısı

89: Yeni Clio’nun hibrit motorunun CO₂ emisyonu (g/km)

1000’den fazla: Bursa fabrikasında her gün üretilen Clio sayısı
68000: 17 milyon Clio’nun arka arkaya dizilmesiyle kat edilecek mesafe (dünyanın çevresinin 17 katı)

YENİ RENAULT CLIO NE ZAMAN SATIŞA SUNULACAK?
Yeni Renault Clio, hem tasarım hem de teknoloji açısından kullanıcıların beklentilerini karşılamak üzere tamamen yenilenirken satışa sunulacağı tarih de belli oldu Bursa’daki üretim tesislerinde üretilmeye başlanan model, 2026 yılının ilk çeyreğinde Türkiye’de yollara çıkacak

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com