Konu
:
Diş Sağlığı İçin Çikolata Yerine Meyve
Yalnız Mesajı Göster
Diş Sağlığı İçin Çikolata Yerine Meyve
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Diş Sağlığı İçin Çikolata Yerine Meyve
Ara öğünlerde tüketilen şekerli çay veya kahve ile unlu ve şekerli mamüller
kişinin ağzında gün boyu asit olmasını sağlamalıyor
Bu da dişlerin çok kolay çürümesine yol açıyor
Konya Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hastalıkları ve Tedavisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof
Dr
Abdülkadir Şengün
diş çürüklerinde beslenmenin önemli bir faktör olduğunu söyledi
Özellikle ara öğünlerde tüketilen gıdalara dikkat edilmesi gerektiğini belirten Prof
Dr
Şengül
“Ara öğünlerde tüketilen şekerli çay veya kahve ile unlu ve şekerli mamüller
kişinin ağzında gün boyu asit olmasını sağlamaktadır
Bu da dişlerin çok kolay çürümesine yol açmaktadır” dedi
Prof
Dr
Abdülkadır Şengün
diş çürüğününde basit gibi görünsede önemli hastalıklar arasında yer aldığını kaydederek şöyle konuştu:
“Diş çürüğü hastalığında beslenme önemli bir faktördür
Hatta sadece diş çürüğü değil
insanın bütün bedeniyle ilgili bir konudur
Unlu ve şekerli besinlerin sık sık tüketilmesi
o bireyde çürüğe karşı bir yatkınlık oluşturur
Şekerli ürünleri
öğünlerle sınırlamak
öğün aralarında daha çok şekersiz ürünleri tercih etmek çürüğe karşı bir direnç oluşturmada etkili olacaktır
Ara öğünlerde tüketilen şekerli çay veya kahve ile unlu ve şekerli mamüller
kişinin ağzında gün boyu asit olmasını sağlamaktadır
Bu da dişlerin çok kolay çürümesine yol açmaktadır
Bisküvi
çikolata ve şekerleme gibi ürünler yerine
daha doğal yiyeceklerin tercih edilmesi
çürüğe karşı bir direnç oluşturur
Mesela bir çocuk sürekli şekerli gıdalar tüketeceğine
meyve yiyebilir
Hem daha sağlıklı olacaktır
hem de ağzı ve dişleri temizleyecektir
Meyve tüketimi teşvik edilebilir
”
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul