Konu
:
Kaşık Ölçmeler
Yalnız Mesajı Göster
Kaşık Ölçmeler
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaşık Ölçmeler
TEPELEME-SİLME" VE MİKTARLARI
Çorba kaşığı ile silme 12 gram Çorba kaşığı ile tepeleme 45 gram
Tatlı kaşığı ile silme 8 gram
Tatlı kaşığı ile tepeleme 30 gram
Genellikle "silme kaşık" ölçüsü tercih edilir
Silmede, kaşığa alınan madde, bıçak sırtı ile düzenlenen miktardır
Tepelemede, kaşık alabildiğine doldurulduktan sonra ortaya çıkan miktarın olduğu gibi kullanılmasıdır
SÜT HER YAŞTA ÖNEMLİ GIDADIR
ÇOCUK, oyun çağında olsun, daha küçük ya da daha büyük yaşlarda bulunsun zorlama olmaksızın süt içmeye alıştırılmalıdır
Aileler, bazen kitaplardan okudukları bir takım süt karışımları hazırlayarak çocuğun bunları içmesi için zorlamaktadırlar
Söz gelimi sütün içerisine çiğ yumurta kırılarak içilirse büyüyünce bir daha süt içmeyecektir
Yumurtayı, rafadan ya da pişmiş yerse sütünü de süt olarak içer
Ama içer
Bunu, sürekli bir alışkanlık haline getirir
Belki de bütçenin kısıtlı imkanlarına rağmen süt içme alışkanlığını kazandırmak yerinde olur
Bir alışkanlığın kazandırılması onun zorlanması anlamına da gelmemelidir
Çünkü zorlama, ileri hayatında sütü ağzına koymayacağı bir içecek haline getirebilir
Çocuklarını özendirmek için eğer "sütünü içersen alacağım" diyen bir anne hatalı davranmaktadır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul