Konu
:
Etimek Tatlısı-Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Etimek Tatlısı-Nasıl Yapılır
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etimek Tatlısı-Nasıl Yapılır
Etimek Tatlısı
Malzemeler:
Alt katman icin:
1 paket etimek
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Muhallebi icin:
1/2 paket margarin
3 türk kahvesi fincanı un
8 yemek kaşığı şeker
1 kilo süt
vanilya
damla sakızı
Uzeri icin:
Krem santi
Yapilisi:
Şekerin 2 yemek kaşığı kadarı, susuz olarak bir tavada ağdalaştırılır
Ayrı bir tencerede kalan şeker iki su bardağı su ile eriyene kadar kaynatılır
Önceden ağdalaştırdığımız şeker de buna ilave edilip eriyene kadar karıştırılır
Bu şekerli su, dikdörtgen borcama tek kat olarak dizdiğimiz etimeklerin üzerine dökülür
Un, eritilmiş margarinin içinde kavrulur
Şeker, süt, vanilya ve damlasakızı da ilave edilerek muhallebi kıv***** gelinceye kadar pişirilir
Ateşten alınıp yarım saat mikserle çırpılır
Sonra muhallebi, etimeklerin üzerine dökülür
Krem santisi paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp muhallebinin üzerine dökülür
Tatlı soğuk olarak servis edilir
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul