Yalnız Mesajı Göster

Etimek Tatlısı-Nasıl Yapılır

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etimek Tatlısı-Nasıl Yapılır







Etimek Tatlısı






Malzemeler:
Alt katman icin:

1 paket etimek
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

Muhallebi icin:

1/2 paket margarin
3 türk kahvesi fincanı un
8 yemek kaşığı şeker
1 kilo süt
vanilya
damla sakızı

Uzeri icin:

Krem santi

Yapilisi:

Şekerin 2 yemek kaşığı kadarı, susuz olarak bir tavada ağdalaştırılır Ayrı bir tencerede kalan şeker iki su bardağı su ile eriyene kadar kaynatılır
Önceden ağdalaştırdığımız şeker de buna ilave edilip eriyene kadar karıştırılır
Bu şekerli su, dikdörtgen borcama tek kat olarak dizdiğimiz etimeklerin üzerine dökülür
Un, eritilmiş margarinin içinde kavrulur Şeker, süt, vanilya ve damlasakızı da ilave edilerek muhallebi kıv***** gelinceye kadar pişirilir Ateşten alınıp yarım saat mikserle çırpılır
Sonra muhallebi, etimeklerin üzerine dökülür
Krem santisi paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp muhallebinin üzerine dökülür Tatlı soğuk olarak servis edilir

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla