Konu
:
Kivili Kup Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Kivili Kup Nasıl Yapılır
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kivili Kup Nasıl Yapılır
Kivili Kuplar
(10 adet kup)
4 kivi
1 paket vanilyalı puding
1
5 su bardağı süt
Portakal peltesi için
3 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı su
3
5 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
Süsleme için:
File badem
Çikolata kırığı
[*]Sütle vanilyalı pudingi karıştırıp pişirin
Kivileri büyük küpler halinde doğrayın, puding iyice soğuduktan sonra içine katın
(Ben kivileri robottan geçirip pudinge kattım böyle yaptığınızda pudingin tamamının güzel yeşil bir rengi oluyor ama tadı ekşi oluyor, özellikle de puding tamamıyla soğumadan koyduysanız, bu yüzden doğramak daha iyi
)[*]Kupları yarısına kadar doldurup buzdolabında yarım saat kadar bekletin
[*]Pelte malzemeleri karıştırın, tencerede pişirin
Koyulaşınca soğuyan vanilyalı pudingin üzerine 3’er çorba kaşığı koyun
File badem ve kırık çikolatayla süsleyin
* not: kivi ve ananas gibi meyvelerle yapılan tatlıların hemen tüketilmesi gerekiyor, 1 gün bekleyince tatlıları acılaştırıyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul