Yalnız Mesajı Göster

Pekmezli Helva Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pekmezli Helva Tarifleri



Pekmezli Ve Fıstıklı Helva
Malzemeler:
- 1/2 su bardağı tereyağı (eritilmiş ve tuzu alınmış)
- 1/2 su bardağı un
- 1/4 su bardağı su veya süt
- 1 su bardağı pekmez
Hazırlanışı:
Çok hafif ateşte, yağla unu pembeleşinceye kadar, yaklaşık 50-60 dakika kavurun Ayrı bir kapta sütü kaynatın ve pekmezi karıştırın Kavrulan yağla unu ateşten alarak sütlü pekmezin üzerine dökün Tekrar ateşe koyup tencereye yapışmayınca kadar karıştırın 15 dakika dinlendirin İstenilen şekilde servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla