Yalnız Mesajı Göster

Pekmezli Helva Tarifleri

Eski 09-06-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pekmezli Helva Tarifleri



Pekmezli Un Helvası
Malzemeler:
- 100 gr tereyağı
- 1/2 çay bardağı fındık yağı
- 150 gr un
- 1 su bardağı pekmez (ben keçiboynuzu pekmezi kullandım)
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
Üzeri için;
- Ceviz, antep fıstığı, hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Öncelikle pekmezi ve suyu bir kapta karıştırınTereyağını ve fındık yağını genişçe bir çelik tavaya alın, tereyağı eriyene dek ocakta ısıtınYağ eridikten sonra tavaya unu ekleyin, tahta kaşıkla, kısık ateşte unun rengi altın rengini alana dek karıştırarak kavurunPekmezli suyu tavaya dökün Suyu çekildikten sonra (hemen çekiliyor) ocağın altını kapatın Daha sonra toz şekeri ekleyin ve karıştırın Şeker tatlının sıcaklığıyla hemen eriyecek
Tatlının ilk sıcaklığı geçince hemen kaşıkla parçalar alın, cevize, hindistan cevizine ya da antep fıstığına batırın En makbulü ılıkken servis yapmak




Alıntı Yaparak Cevapla