Konu
:
Pekmezli Helva Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Pekmezli Helva Tarifleri
09-06-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Pekmezli Helva Tarifleri
Pekmezli Un Helvası
Malzemeler:
- 100 gr tereyağı
- 1/2 çay bardağı fındık yağı
- 150 gr un
- 1 su bardağı pekmez (ben keçiboynuzu pekmezi kullandım)
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
Üzeri için;
- Ceviz, antep fıstığı, hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Öncelikle pekmezi ve suyu bir kapta karıştırın
Tereyağını ve fındık yağını genişçe bir çelik tavaya alın, tereyağı eriyene dek ocakta ısıtın
Yağ eridikten sonra tavaya unu ekleyin, tahta kaşıkla, kısık ateşte unun rengi altın rengini alana dek karıştırarak kavurun
Pekmezli suyu tavaya dökün
Suyu çekildikten sonra (hemen çekiliyor) ocağın altını kapatın
Daha sonra toz şekeri ekleyin ve karıştırın
Şeker tatlının sıcaklığıyla hemen eriyecek
Tatlının ilk sıcaklığı geçince hemen kaşıkla parçalar alın, cevize, hindistan cevizine ya da antep fıstığına batırın
En makbulü ılıkken servis yapmak
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul