Yalnız Mesajı Göster

İrmik Tatlısı Tarifleri

Eski 09-06-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İrmik Tatlısı Tarifleri



Portakallı İrmik Tatlısı
Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 12 yemek kaşığı irmik
  • 20 yemek kaşığı şeker
  • 2 adet portakal
  • Hindistancevizi
Hazırlanışı:
Portakalların kabuğu rendelenirPortakallardan bir tanesi küp küp doğranır
Süt, irmik, şeker, portakal kabukları pişirilmeye başlanılırKoyulaşmaya başlayınca portakal küpleri eklenirMuhallebi kıvamını alınca kalıba dökülüp soğumaya bırakılırSoğuduktan sonra dolapta 3-4 saat bekletilip servis tabağına alınırÜzerine hindistan cevizi serpilip, dilim portakallarla süslenir
Not:Bütün mevsim meyveleri ile yapılabilir



Alıntı Yaparak Cevapla