Yalnız Mesajı Göster

Böğürtlen Reçeli Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Böğürtlen Reçeli Tarifleri



Böğürtlen Reçeli
Malzemeler:
  • 500 g böğürtlen
  • 500 g şeker
  • 2-3 damla limon suyu
Hazurlanışı:
Meyveleri yıkayıp tencereye koyun üzerine şekeri dökün ve ocağınızın en küçük gözüne en kısık ayarda (ocağın düğmesini kapatıyormuş gibi ayarlayabilirsiniz) yakın tencereyi üzerine koyun şekerler eriyene meyveler sulanana kadar bekleyinİyice suyunu salınca ocağınızın altını açın ,kaynayınca saatinize bakabilirsiniz tam 13 dakika sonra limon suyunuda sıkıp tencereyi ocaktan alabilirsiniz reçeliniz hazırKaynarken taşmamasına dikkat edin ,ocağın altını kısmayın kısık ateşte yaparsanız biraz sulu bir kıvamda oluyor



Alıntı Yaparak Cevapla