Yalnız Mesajı Göster

Kayısı Reçeli Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısı Reçeli Tarifleri



Kayısı Reçeli
Malzemeler:
  • 1 kg kayısı
  • 1kg tozşeker
  • 2 su bsu
  • 1 limon suyu
  • 1 çay b badem veya kayısı çekirdeği
Hazırlanışı:
Kayısıları ortadan ikiye bölüp çekirdeklerinden ayırın Tencereye tozşeker ve suyu alıp şerbet gibi kaynatın İçine kayısıları ekleyin Kıvam alana kadar pişirin En son limon suyunu ve kayısı çekirdeklerini ekleyin Sıcak, sıcak kavanozlara doldurunAğzını kapatın Ekmeklere sürülebilir kıvamda nefis bir reçel oldu kayısı reçeli yapmanın tam zamanıafiyet olsun
Not:Oktay Usta Tarifi


Alıntı Yaparak Cevapla