Konu
:
Kayısı Reçeli Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Kayısı Reçeli Tarifleri
09-06-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Kayısı Reçeli Tarifleri
Kayısı Reçeli
Malzemeler:
1 kg kayısı
1kg tozşeker
2 su b
su
1 limon suyu
1 çay b
badem veya kayısı çekirdeği
Hazırlanışı:
Kayısıları ortadan ikiye bölüp çekirdeklerinden ayırın
Tencereye tozşeker ve suyu alıp şerbet gibi kaynatın
İçine kayısıları ekleyin
Kıvam alana kadar pişirin
En son limon suyunu ve kayısı çekirdeklerini ekleyin
Sıcak, sıcak kavanozlara doldurun
Ağzını kapatın
Ekmeklere sürülebilir kıvamda nefis bir reçel oldu
kayısı reçeli yapmanın tam zamanı
afiyet olsun
Not:
Oktay Usta Tarifi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul