Yalnız Mesajı Göster

Kup Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kup Tarifleri



Dutlu Kup
Malzemeler :
  • 10 pötibör bisküvi
  • 1 kase kara dut
  • 3 çorba k tozşeker
  • 1 su b portakal suyu
  • 1 kutu labne peyniri
  • 1 su b ceviz
  • 1 su b krema
  • 1 çay b pudra şekeri
Süslemek için:
  • Dut
  • ceviz
  • kayısı
Hazırlanışı :
Tavaya toz şekeri alın ve karamel kıv***** getirinKaramel kıv***** gelince üzerine 1 su bardağı portakal suyunu ilave edinAkıcı bir kıvam elde edinDaha sonra üzerine 1 kasenin yarından fazlasını tavaya ilave edinKarıştırma kabına 1 su bardağı kremayı alınÜzerine 1 çay bardağı pudra şekeri ilave edip mikserle çırpınÜzerine 1 kutu labne peyniri ekleyin ve tekrar çırpın

10 adet pötibör bisküviyi ve 1 su bardağı cevizi parçalayıcıdan geçirinKuplara ilk önce kremalı karışımdan boşaltınÜzerine toz haline bisküvi ve cevizi üzerine karadutları alınKalan kremalı karışımı boşaltınÜzerine kalan karadutları ile süsleyip soğuk olarak servis edin
Not: Oktay Usta Tarifi




Alıntı Yaparak Cevapla