Konu
:
Sultan Kebabı Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Sultan Kebabı Böreği
09-06-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sultan Kebabı Böreği
Sultan Kebabı Böreği
Malzemeler:
5 Yufka
1 Kutu Konserve Bezelye
300 Gr Kuşbaşı Doğranmış Et
1 Soğan
2 Kaşık Yağ
2 Adet Havuç
Kekik, Tuz vs…
Beşamel sos:
2 Su Bardağı Süt
2 Çorba Kaşığı Un
2 Kaşık Margarin
1 Bardak Kaşar rendesi
Hazırlanışı:
Etleri yağla suyun salıp çekene kadar kavuralım
Suyunu çekmeye başladığında doğranmış soğanı etlerin üzerine çıkacak kadar suyu ilave edelim
Doğradığımız havucu koyalım 5 dk sonra bezelyeyi ekleyelim
Sebzeler pişmeye yüz tutunca baharatları ekleyip 1 taşım kaynatalım
Yufkaları üst üste serip 6 parçaya ayıralım
İki üçgen parçayı üst üste koyup bir kaseye oturtalım
İçine hazırladığımız ve suyunu süzdüğümüz içten koyalım
Yufkaların dışta kalan parçalarını etlerin üzerine kapatalım
Daha sonra ters çevirerek tepsiye yerleştirelim
Sos için margarini eritip,unu ilave ederek karıştıralım
Un sararmaya başladığında , Ateşten alarak yufkaların üzerine gezdirelim kaşar rendesi serpelim
Fırına atıp kızartalım
Not:
Bu tarif tamamen Emine BEDER’e aittir
Bezelye severler için gerçekten hoş kolay ve lezzetli bir tarif
Tavsiye ediyorum
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul